Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πληροφορίες για τις εκλογές από το Δήμο Έδεσσας

Από τον Δήμο Έδεσσας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα σχετικά με τις εκλογές του Μάη 2014 για την αποφυγή παρανοήσεων και ταλαιπωρίας των πολιτών : 

Η αποστέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν στις Δημοτικές Εκλογές σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4244/2014 αφορά αποκλειστικά τους αλλοδαπούς πολίτες ομογενείς ή μη (οι οποίοι δεν είναι βέβαια υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι οποίοι είχαν εγγραφεί το 2010 στον Ειδικό Εκλογικό Κατάλογο με τον χαρακτηρισμό ΟΜΥΤΧ (Ομογενείς - Υπήκοοι Τρίτων χωρών) σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3838/2010 όπως αυτός συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του Νόμου 3870/2010 για να ψηφίσουν στις τότε Δημοτικές Εκλογές.

Όσοι πολίτες έχουν αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια (οποτεδήποτε και έχουν εγγραφεί στα Δημοτολόγια του Δήμου μέχρι την 14/3/2014), είτε με πολιτογράφηση, είτε σύμφωνα με κάποια άλλη νομική βάση, έχουν δηλαδή Ελληνική Ταυτότητα, εννοείται ότι έχουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και ψηφίζουν κανονικά σε όλες τις Εκλογικές διαδικασίες του Μάη 2014. Όσοι αποκτήσαντες την Ελληνική Ιθαγένεια εγγράφηκαν στα Δημοτολόγια μετά την 14/3/2014, δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές και θα μπορούν να ψηφίζουν στις μεταγενέστερες εκλογικές διαδικασίες.


Πληροφορίες: Δημοτολόγιο Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *