Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σούπερ Κατερίνα! Χίλια μπράβο στην κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014

του Νίκου Κούδα - Είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2013 και συνεχίζει το 2014 με τον ίδιο ρυθμό. Η Κατερίνα Νικολαΐδου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βελιγράδι με νέο τρομερό ρεκόρ, επαναλαμβάνοντας τον περσινό της θρίαμβο. Αυτό ήταν το 20ο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.




Η εκπληκτική Κατερίνα Νικολαϊδου κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, την τελευταία μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας του Βελιγραδίου, πιστοποιώντας την κυριαρχία της για μία ακόμη χρονιά.

Πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία γυναικών, πρωταθλήτρια Ευρώπης και Μεσογειονίκης μέσα στο 2013, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της περσινής χρονιάς επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα (1η στα προκριματικά και στον ημιτελικό), και με χρόνο 7:33.12, που συνέτριψε το δικό της χθεσινό ευρωπαϊκό ρεκόρ των 7:38.77, έκοψε πρώτη το νήμα της γραμμής του τερματισμού! Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε μουδιασμένα στα πρώτα 500μ., αφού βρισκόταν στην 4η θέση με 1:51.34, ωστόσο από’ κει και μετά ανέβασε στροφές, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά το περσινό στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Δεύτερη στν τελικό τερμάτισε η Ολλανδέζα Μαρί-Άν Φρένκεν με 7:34.95 και τρίτη η Γερμανίδα Λεονί Πλες, με 7:35.86.



Οι μικροί τελικοί

Δύο πρώτες και δύο πέμπτες θέσεις ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά πληρώματα στους τέσσερις μικρούς τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ο Παναγιώτης Μαγδανής του ΝΟ Λήμνου κατέλαβε την 1η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών (και την 7η στη γενική κατάταξη) με χρόνο 7:00.16, αποδεικνύοντας ότι δικαιούταν κάτι περισσότερο στη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο κωπηλάτης μας έχασε χθες την πρόκριση στον μεγάλο τελικό για μόλις ένα δευτερόλεπτο. Δεύτερος τερμάτισε ο Σέρβος Μίλος Στανόγεβιτς με εντυπωσιακό ντεμαράζ στο τέλος (7:02.38) και τρίτος ο Σλοβένος Ράικο Χρβατ (7:02.99).

Πρώτη θέση (και 7η στη γενική κατάταξη) και για το διπλό σκιφ ελευθέρων βαρών ανδρών, με το χρυσό, παγκόσμιο δίδυμο των Λευτέρη Κόνσολα και Σπύρου Γιάνναρου να τερματίζουν με άνεση πρώτοι στη σειρά τους, με επίδοση 6:17.90, έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Δεύτερο κατετάγη το πλήρωμα των Πολωνών Αρτούρ Μικολαϊτσέφσκι και Μίλος Γιανκόφσκι (6:18.31) και τρίτο το βρετανικό, με τους Γουίλιαμ Φλέτσερ και Τζέιμι Κέρκγουντ (6:20.20).

Στη δίκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου, οι Γιώργος Κόνσολας και Νίκος Αφεντούλης κατέλαβαν τελικά την 5η θέση (11η στη γενική κατάταξη), με χρόνο 6:40.85, ενώ 5η θέση είχαμε και για τη βαριά δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, με πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Απόστολο Λαμπρίδη, οι οποίοι σημείωσαν επίδοση 6:40.74.
 
 
πηγη:sportsfeed.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *