Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Γ. Καρασμάνης: Δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της χαλαζικής προστασίας

Δυσλειτουργίες στη σύμβαση που αφορά το πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ αναγνώρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης διατυπώνοντας παράλληλα την «ενόχλησή» του για τμη εφαρμογή του εθνικού προγράμματος.

Όπως είπε οκ. Καρασμάνης απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ «η σύμβαση με την εταιρεία που ανέλαβε να εκτελέσει αυτό το πολύ κρίσιμο έργο, θα έπρεπε να προσεχθεί βήμα βήμα και να παρακολουθείται διαρκώς σε πιο στάδιο βρίσκεται».

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι οι αγρότες έχουν υποστεί ζημιές «βιβλικής καταστροφής», όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι συνεργεία του ΕΛΓΑ βρίσκονται επί ποδός και τη Δευτέρα θα είναι σε Πιερία και Σέρρες. Διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, για να διασφαλίσουμε ο απολεσθέν εισόδημα».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρασμάνης γνωστοποίησε την πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξεκινήσει διάλογο με τον αγροτικό κόσμο, από τον οποίο και θα ζητήσει να του προτείνει τρία συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν στο επόμενο πεντάμηνο και θα κινούνται εντός στενών δημοσιονομικών ορίων.

Παράλληλα ο υπουργός κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι «μπορεί τα ποσοτικά στοιχεία του πρωτογενή τομέα να μην είναι ενθαρρυντικά, αλλά τα ποιοτικά δείχνουν ότι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε "πάσχουμε στο να πουλάμε τα αγαθά μας και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε".

Το 3ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο σε συνεργασία µε την Επιτροπή Αγροτεχνολογίας και την Αµερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ), πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Το φετινό Συνέδριο εστιάζει σε θέµατα και προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι παραγωγοί κλασικών καλλιεργειών όπως οι αροτραίες και οι δενδροκαλλιέργειες, σε case studies σχετικών µεταποιητικών µονάδων, στα κανάλια διανοµής και τις τάσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, καθώς και στον κρίσιµο ρόλο της τεχνικής και οικονοµικής στήριξης της παραγωγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *