Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Tο Κόμμα των Φιλελευθέρων κερδίζει τις εκλογές (Σαν σήμερα 3/6)

1915 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 31ης Μαΐου, ο λαός υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το Κόμμα των Φιλελευθέρων και ενέκρινε την πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου.

1941 Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών.

1973 Ο Μπομπ Μάρλεϊ κυκλοφορεί το άλμπουμ του «Exodus», ένα από τα κορυφαία της ρέγκε («One Love / People Get Ready», «Jamming», «Three Little Birds»)




  Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 3/6
 
1964 Κατά την διάρκεια ηχογράφησης στο Λονδίνο ο ντράμερ των The Beatles, Ringo Starr καταρρέει και μεταφέρεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη στις αμυγδαλές. Μετά από συζητήσεις μεταξύ του μάνατζερ του συγκροτήματος Brian Epstein και του παραγωγού τους George Martin, προσωρινά και για την πραγματοποίηση της  περιοδείας τους στην Αυστραλία και Ευρώπη, την θέση του παίρνει ο Jimmy Nicol. Ο Ringo επέστρεψε στις 14 Ιουνίου.

1967 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Aretha Franklin με το τραγούδι "Respect". Το είχε πρωτοτραγουδήσει δύο χρόνια πριν ο Otis Redding. Η τραγουδίστρια κατάφερε να το κάνει τεράστια επιτυχία και σημαία του φεμινιστικού κινήματος της εποχής. Το 1968 κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα "Best Rhythm & Blues Recording" και "Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην πέμπτη θέση.


Αθλητισμός 3/6
 

 3/6/2004 Ξεκινά το 51ο Ράλλυ Ακρόπολις, και για πρώτη φορά στην ιστορία του η εκκίνηση δεν δίνεται κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης αλλά στην Λαμία, μία διαφορά που αποτυπώνεται και στον τίτλο που αυτή την φορά είναι «ACROPOLIS, Rallye of Greece»

3/6/1998 Ο Michael Jordan σκοράρει 41 πόντους εναντίον των Timberwolves και γίνεται ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τους 29.000 πόντους στην καριέρα του

3/6/1993 Η Steffi Graf γίνεται Νο 1 στον κόσμο αφού η Monica Seles που είχε τραυματιστεί ένα μήνα πριν, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη θέση αυτή



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *