Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της προμήθειας του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

Μετά από μια σειρά παρεμβάσεων του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη το Υπουργείο Υγείας προχωράει στην προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά του Βουλευτή με προηγούμενες ανακοινώσεις, η λίστα των ιατρικών μηχανημάτων που προέρχονται από δωρεά της εταιρείας Siemens προς το ελληνικό δημόσιο, περιλαμβάνει και έναν αξονικό τομογράφο για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών.

Μετά από σημερινή (15/07/2014) παρέμβαση του Βουλευτή και επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, υπήρξε η ενημέρωση ότι το πρώτο κύμα περιλαμβάνει δύο αξονικούς, ένας εκ των οποίων προορίζεται για τα Γιαννιτσά.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα 20 τομών, αξίας άνω των 300.000 ευρώ (μαζί με τη συντήρηση), η προμήθεια του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: « Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο αγκάθι που δημιουργεί σοβαρές παρακωλύσεις στο ιατρικό έργο και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής. Ύστερα από μια σειρά επαφών που πραγματοποίησα όλο αυτό το διάστημα έγινε ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα ήταν να ενταχθεί στη λίστα δωρεάς της εταιρείας Siemens και ένας αξονικός για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς όπως είχα πληροφορηθεί και από τις δύο προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, τα χρήματα για την αντικατάσταση του αξονικού δεν υπήρχαν. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να εντάξουμε στη λίστα της Siemens ένα μηχάνημα για τα Γιαννιτσά και το ευχάριστο είναι ότι αυτό περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι εντός του έτους το ζήτημα θα έχει λυθεί οριστικά. Σαφέστατα η καθυστέρηση είναι υπερβολική και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και για αυτό οι προσπάθειες μας δεν σταματούν αλλά συνεχίζονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προμήθεια του αξονικού».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *