Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γιάννης Σηφάκης: Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση για το χωματόφραγμα

Να είναι η τελευταία φορά που η ανευθυνότητα και η ευθυνοφοβία θα επικρατήσουν

Δεν τιμούν τον Δήμο τέτοιες πρακτικές, μόνο εμπαίζουν τους αγρότες



Να διευκρινιστεί από τους μελετητές που πληρώθηκαν για τις άδειες και από τις αδειοδοτούσες υπηρεσίες με ποιόν τρόπο η επέμβαση θα είναι καθόλα νόμιμη χωρίς αμφισβητήσεις των ευθυνόφοβων υπαλλήλων και αιρετών

Η «λύση» που τελικά δόθηκε για το χωματόφραγμα για την άρδευση Υδραίας- Αριδαίας μόνο λύση δεν μπορεί να ειπωθεί. Όποιος μπορεί να βάλει ότι χρήματα μπορεί, να παρακαλούν όλοι τους εργολάβους, να φοβούνται να υπογράψουν το οτιδήποτε. Και αυτό την στιγμή που συμπληρώνονται πάνω από 30 χρόνια που κάθε χρόνο κατασκευάζεται το χωματόφραγμα, πάντα με την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά της τελευταίας στιγμής, χωρίς αναθέσεις που να αφορούν το ίδιο το έργο, με «τερτίπια» περί πληρωμής από τους κατοίκους κλπ , ως εάν η «νομιμότητα» του εξαρτάται από το ποιος το πληρώνει.

Ο στρουθοκαμηλισμός ( να βάλουμε για άλλη μια φορά το κεφάλι μέσα στην άμμο) δεν είναι καθόλου λύση. Είναι η διαιώνιση της ανευθυνότητας και της ευθυνοφοβίας. Κανείς δήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο στο εξής δεν πρέπει να το ανεχτεί αυτό.

Όλοι θα βλέπουμε κατασκευασμένο το χωματόφραγμα μετά από τρείς μέρες και κανένας δεν θα λέει πως έγινε, κάτι σαν «το μυστικό του ποταμιού» κατ’ αντιστοιχία με «τα μυστικά του βάλτου».

Αυτές οι πρακτικές δεν τιμούν τον Δήμο Αλμωπίας και τους πολίτες του. Δεν βοηθούν στην πραγματικότητα τον αγροτικό κόσμο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην αβεβαιότητα κάθε χρόνο.

Οι αιρετοί και οι υπηρεσίες καθώς και οι μελετητές για τις άδειες του έργου ( που πληρώθηκαν για αυτές) οφείλουν να συνεργαστούν για να μπορεί να γίνει «νόμιμα» η ανάθεση του χρόνου. Ποιος μπορεί να πείσει τον κάτοικο της Αλμωπίας ( ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία) ότι πληρώθηκαν 52.000,00 € και εκδόθηκαν άδειες με τις οποίες δεν μπορεί να κατασκευαστεί νόμιμα η επέμβαση; Τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν μόνο για να μπορεί να πεί ο κ. Πασόης στο debate των επικεφαλής προεκλογικά ότι έβγαλε άδειες και έλυσαν το πρόβλημα; Είναι δυνατόν να πεταχτούν τα χρήματα αυτά χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα;

Καλούμε τους αγρότες Αριδαίας- Υδραίας και τους πολίτες της Αλμωπίας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν το αυτονόητο.

Ο συνδυασμός μας θα πρωταγωνιστήσει στην πραγματική λύση του προβλήματος με την θεσμική του θέση στην νέο Δημοτικό συμβούλιο. Βάζοντας την οδό της λογικής, της αποφασιστικότητας για λύση, της απαίτησης και από τους μελετητές και τις υπηρεσίες να βρεθεί λύση και να μην ξανακάνει κανείς την στρουθοκάμηλο. Η χρήσιμη παρέμβαση του συνδυασμού μας σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Αλμωπίας θα είναι η βάση της προγραμματικής αντιπολίτευσης που με αποφασιστικότητα θα κάνει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό μέσα στην κοινωνία της Αλμωπίας.

1 comments:

  1. ρε ΣΗΦΑΚΗ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ.ΠΑΡΕ ΕΝΑΓΚΡΕΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΝΑ ΣΑΛΙΑΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΕΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *