Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Τορπιλίζεται απ' τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη» (Σαν σήμερα 15/8)

1877 Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι «Mary had a little lamb».

1940 Τορπιλίζεται απ' τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη».

1945 Έπειτα από 35 χρόνια ιαπωνικής κατοχής, η Κορέα απελευθερώνεται και χωρίζεται σε δύο κράτη: την κομουνιστική Βόρεια και τη δημοκρατική Νότια.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 15/8
 
1958: Ο Μπάντι Χόλι παντρεύεται τη Μαρία Έλενα Σαντιάγκο στη Νέα Υόρκη.

1960: Ο Έλβις Πρίσλεϊ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «It''s Now Or Never».

1965: Οι Beatles παίζουν μπροστά σε 60.000 θαυμαστές τους στο Στάδιο Σέι της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας την έναρξη του επονομασθέντος Stadium Rock.

1969: Πρεμιέρα για το θρυλικό ροκ φεστιβάλ του Γούντστοκ.


Αθλητισμός 15/8
 
1852 Το κροκέ εισάγεται στην Αμερική από την Αγγλία και γίνεται πολύ δημοφιλές περισσότερο σαν κοινωνικό γεγονός παρά σαν αθλητικό λόγω του ότι γυναίκες και άνδρες αγωνίζονται μαζί
1858 Ο Βασιλιάς Όθων θεσπίζει με το βασιλικό διάταγμα “περί συστάσεως των Ολυμπίων” γενικούς αθλητικούς διαγωνισμούς κάθε 4 χρόνια με την επωνυμία “Ολύμπια” μέσα στο πλαίσιο διεθνών εκθέσεων που θα γίνονται στο Ζάππειο. Τον θεσμό αυτό τον χρηματοδοτεί ο Ευαγγέλης Ζάππας και οι αγώνες μένουν γνωστοί στην ιστορία ως Ζάππειες Ολυμπιάδες
1909 Εκδηλώνεται το κίνημα στο Γουδί. Ομάδα αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου με επικεφαλής το Νικόλαο Ζορμπά κατάλαμβάνουν την εξουσία και ζητούν από τον βασιλιά Γεώργιο Α’ ν’ απομακρυνθούν οι βασιλόπαιδες από το στράτευμα και να εγκαταλειφτεί κάθε άλλη δαπάνη προς χάριν των στρατιωτικών παρασκευών. Τα αιτήματά τους έγινε δεκτά. Λίγο αργότερα κλήθηκε από την Κρήτη ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *