Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πεθαίνει ο εφευρέτης του τηλεφώνου, Γκράχαμ Μπελ (Σαν σήμερα 2/8)

1922 Πεθαίνει ο Αμερικανός εφευρέτης του τηλεφώνου, Γκράχαμ Μπελ

1938 γεννήθηκε στον Πειραιά ο Δήμος Μούτσης, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

1913 Τρεις ορειβάτες πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. (Επιχείρηση «Μύτικας»)





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 2/8
1961 Ο μουσικός και παραγωγός Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989) γεννήθηκε στην πόλη Πορτ-οφ-Σπέιν της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Υπήρξε ντράμερ του συγκροτήματος Echo & the Bunnymen έως το θάνατο του το 1989.

1983 Ο θρυλικός Αμερικανός μπασίστας James Jamerson (James Lee Jamerson 1936-1983) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από κύρωση του ύπατος. Τις δεκαετίες '60 και '70 είχε ηχογραφήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Motown Records, όπως τα "For Once in My Life" (Stevie Wonder), "Dancing in the Street" (Martha and the Vandellas), "I Heard It Through the Grapevine" (Gladys Knight and the Pips), "Reach Out I'll Be There" (The Four Tops) κ.α. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου της Motown. Πολλοί είναι οι μπασίστες που έχουν επηρεαστεί από τον James Jamerson, όπως οι Bernard Odum (James Brown's band), John Alec Entwistle (The Who), John Paul Jones (Led Zeppelin) κ.α. Το 2000 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2009 στο Fender Hall of Fame.
Αθλητισμός 2/8
 
1932 Η Πολωνή Στέλα Ουόλς κερδίζει τα 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες αγωνιζόμενη με την Πολωνία. Όμως 48 χρόνια αργότερα, στις 4/12/1980, θα διαπιστωθεί ότι ήταν άνδρας ενώ, κατά παράδοξο τρόπο, στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, όταν θα χάσει από την Αμερικανίδα Ελεν Στέφενς θα την κατηγορήσει ότι είναι άνδρας και θα την υποχρεώσει σε τεστ φύλου!
1962 Τρεις ώρες και 31 λεπτά διαρκεί ο αγώνας Σάντος – Πενιαρόλ (3-3) για το Κόπα Λιμπερταδόρες χωρίς παράταση και πέναλτι
1969 Η Robyn Smith, μια από τις πρώτες τζόκεϊ στην Αμερική, κερδίζει την πρώτη της κούρσα στο Ferndale
 
 
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *