Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα (Σαν σήμερα 31/8)

1932 Με υπουργική απόφαση, εγκαταλείπεται στην Ελλάδα η θερινή ώρα.

1976 Ο Τζορτζ Χάρισον καταδικάζεται για λογοκλοπή. Δικαστήριο αποφαίνεται ότι τμήμα της μεγάλης του επιτυχίας «My Sweet Lord» είναι αντιγραφή του τραγουδιού των Chiffon, «He's so fine». Η υπόθεση κοστίζει στο πρώην «σκαθάρι» πάνω από 500.000 δολάρια.

1963 μπήκε σε λειτουργία το «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, ως ένα μέσο ύστατης προσφυγής μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ σε περίπτωση επίθεσης.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

 
Moυσική 31/8
 
1945 Ο μεγάλος Ιρλανδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Van Morrison (George Ivan Morrison) γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Οι θαυμαστές του τον αποκαλούν "Van the Man". Έγινε δημοφιλής την δεκαετία του '60 ως βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Them (1964-66). Μεγάλη τους επιτυχία το τραγούδι "Gloria". Στη συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Brown Eyed Girl", "Astral Weeks", "Tupelo Honey", "Moondance", "Have I Told You Lately" κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy και το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Songwriters Hall of Fame.
 
2002 Ο Αμερικανός jazz μουσικός του βιμπράφωνου Lionel Hampton (Lionel Leo Hampton 1908-2002) απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της εποχής και συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της jazz όπως οι Benny Goodman, Buddy Rich, Charlie Parker και Quincy Jones. Το 1982 κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το 1992 το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Alabama Jazz Hall of Fame.


Aθλητισμός 31/8
 
1895 Διεξάγεται ο πρώτος επαγγελματικός αγώνας αμερικάνικου φούτμπολ στο Latrobe μεταξύ Latrobe YMCA και Jeanette AC 12-0. Η αμοιβή του John Brallier από την Latrobe είναι 10 δολάρια
1913 Ιδρύεται η PSV Αιντχόφεν στην ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας
1970 Ξεκινάει το πρώτο πρωτάθλημα σκακιού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Ιντιανάπολη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *