Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Το Project Wing της Google (vid)

Η περιβόητη ομάδα Google X της Google, δουλεύει εδώ και δυο χρόνια πάνω σε ένα σύστημα παράδοσης προϊόντων με τη χρήση drones. Ενώ ως πρώτη εντύπωση, φαντάζει με ένα σύστημα
για τους απαιτητικούς πελάτες που θέλουν τα προϊόντα τους αμέσως, στην πραγματικότητα ο στόχος του προγράμματος είναι η χρησιμοποίηση των drones για ανακούφιση πληγέντων περιοχών με την παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης άμεσα.

Το drone αποτελείται από τέσσερις ηλεκτρικές έλικες και έχει άνοιγμα φτερών 1.5 μέτρου. Ζυγίζει 8.5 κιλά και μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί χωρίς αεροδιάδρομο. Το φορτίο που μπορεί να κουβαλήσει δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 10 κιλά, ενώ είναι εξοπλισμένο με GPS, κάμερες, δέκτη ραδιοκυμάτων, επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια. Η Google έχει σκοπό να κάνει πλήρως αυτόματο το σύστημα, ελεγχόμενο από υπολογιστές, με τη δυνατότητα επέμβασης κάποιου χειριστή σε περίπτωση προβλήματος.




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *