Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών ισοπεδώνει τη Νικομήδεια (Σαν σήμερα 17/8)

1999 Σεισμός, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπεδώνει τη Νικομήδεια, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. 14.000 άτομα σκοτώνονται, 40.000 τραυματίζονται και 600.000 μένουν άστεγοι.

1976 Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφασίζει τον αποκλεισμό της Ροδεσίας από τους 20ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, μετά την πίεση των κρατών που απειλούν με μποϊκοτάζ

1986 πεθαίνει ο Βι Ες Νάιπολ, ηγετικό στέλεχος των Ναζί. Είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης και παρέμεινε για 46 χρόνια στη φυλακή «Σπάνταου» του Βερολίνου, όπου και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 17/8
 
1968Οι «Jackson Five», το μικρότερο μέλος των οποίων ήταν ο Μάικλ Τζάκσον, κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους δίπλα στη Νταϊάνα Ρος και τις «Σαμπρίμς», σε συναυλία στην Καλιφόρνια.

Aθλητισμός 17/8
 
1869 Στον πρώτο διεθνή κωπηλατικό αγώνα που διεξάγεται στον ποταμό Τάμεση, η Οξφόρδη νικά το Χάρβαρντ
1938 Ο Henry Jackson Armstrong κερδίζει τον Lou Ambers στην κατηγορία των ελαφρών βαρών στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και γίνεται ο πρώτος πυγμάχος που κατακτά το τίτλο σε τρεις κατηγορίες (feather, welter και light)
1944 Οι Γερμανοί κάνουν νέο μπλόκο στη Κοκκινιά. Συγκεντρώνουν όλους τους άνδρες από 14 έως 60 χρόνων στη Πλατεία της Οσίας Ξένης. Εκεί ο κουκουλοφόρος προδίδει τον Καπετάνιο του ΕΛΑΣ Αποστόλη. Οι Γερμανοί τον πιέζουν να μαρτυρήσει, εκείνος αρνείται κι έπειτα από φρικτά βασανιστήρια τον σκοτώνουν μαζί με άλλους 76 αγωνιστές της Αντίστασης.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *