Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«Καταρροϊκός πυρετός Αιγ/των – Βοειδών (ευαίσθητα είδη) – Σύσκεψη με τους Κτηνιάτρους των Κτηνιατρικών Γραφείων Π.Ε. Πέλλας»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, Τμήμα Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αν. Κελεσίδη και παρουσία κτηνιάτρων από τα Κτηνιατρικά Γραφεία της Π.Ε. Πέλλας συζητήθηκαν τρόποι προληπτικής αντιμετώπισης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού (ζωονόσος και όχι ζωοανθρωπονόσος), ο καθορισμός ζωνών ελέγχου, προστασίας ή επιτήρησης και οι προϋποθέσεις για τη διακίνηση των ζώων εντός και εκτός των ζωνών (Ρητή απαγόρευση της εξόδου των ζώων από τη ζώνη ελέγχου πλήν εκείνων που προορίζονται για άμεση σφαγή σε σφαγεία μόνο της ζώνης ελέγχου υπό προϋποθέσεις π.χ. ψεκασμοί με εντομοαπωθητικά κλπ.)

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες στους κτηνιάτρους να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για την αναγκαιότητα των ψεκασμών - προληπτικά - για την προστασία του ζωϊκού τους κεφαλαίου.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να απευθύνονται στα κατά τόπους κτηνιατρικά γραφεία της Π.Ε. Πέλλας για κάθε πληροφορία καθώς και στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Έδεσσα στα τηλέφωνα 23813-51335, 23813-51336 και 23813-51338

Από τη Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας

& Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *