Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Γερμανική εφημερίδα μας ξεμπροστιάζει για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Με ένα μακροσκελές άρθρο αναφορικά με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine” κάνει λόγο για τα κατορθώματα του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι σαφής: “Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει!”, και μεταξύ άλλων αναφέρει…

“Μια νέα υπόθεση διαφθοράς ανακινείται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το επίκεντρο είναι ο κύριος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι ένας ακέραιος διαιτητής που έχει ένα αρτοποιείο στην πόλη της Καλαμάτας. Μια κρύα μέσα του Ιανουαρίου του 2012 κάποιος μπήκε στο μαγαζί του και τον αναγνώρισε αμέσως. Και ήξερε ότι δεν είχε έρθει για ψωμί… “Δώσε μεγάλη προσοχή! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε αύριο! Το κατάλαβες;” του είπε. “Θα είμαι δίκαιος. Θα σφυρίζω ό,τι βλέπω κι ο καλύτερος θα κερδίσε” απάντησε ο Κωνσταντινέας. Ο άνθρωπος που τον είχε επισκεφτεί στο αρτοποιείο ήταν ο Θεόδωρος Κουρίδης, πρώην γενικός σύμβουλος της ΕΠΟ.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχασε από την Ξάνθη με 1-0 παρά τη σαφή του κυριαρχία. Στον Πειραιά είχαν εντοπίσει τους ενόχους γρήγορα: διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι έριξαν πέτρες στο φούρνο του Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα. Υαλοπίνακες γκρεμίστηκαν. Χειρότερα; Ακριβώς ένα μήνα μετά το εν λόγω παιχνίδι, άγνωστοι έβαλαν εκεί μια εκρηκτική συσκευή. Η βόμβα εξερράγη και σημαντικές υλικές ζημιές προέκυψαν. Εξοργισμένος ο Κωνσταντινέας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διαιτησία. Είναι σαφές ότι τα νήματα για όλα αυτά κινούσε ένας: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του πρωταθλητή Ολυμπιακού Πειραιώς.

Δεύτερο σκάνδαλο

Η νέα υπόθεση των στημένων αγώνων θέτει και πάλι υποψίες εναντίον του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το δικαστήριο ερευνά έξι παιχνίδια πρώτης κατηγορίας, πέντε παιχνίδια δεύτερης κατηγορίας και ένα στο Κύπελλο, όλα από το έτος 2009. Τα αδικήματα που υπάρχουν: ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Ένα δεύτερο σκάνδαλο είναι πιθανό να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Από τον Εισαγγελέα Αθηνών θα περάσουν 187 άτομα. Χαρακτηριστική η υπόθεση ενός στοιχήματος για τον ακριβή αριθμό κόρνερ στο παιχνίδι πρωταθλήματος στις 5 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου. Κέρδος: 19,100 €.

Εν τω μεταξύ, στην έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, εκτός από τις μαρτυρίες, αξιολογήθηκαν περισσότερες από 100 σελίδες τηλεφωνικών συνομιλιών. Το συμπέρασμά του: από τα αποδεικτικά στοιχεία, ο Μαρινάκης με παράνομες πρακτικές έχει οδηγήσει στην κυριαρχία του Ολυμπιακού Πειραιώς στο τοπικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι “ ερυθρόλευκοι” είναι υπεύθυνοι για την διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ στο πλευρό του Μαρινάκη υπάρχει ευρύ δίκτυο αστυνομικών, δικαστών, πολιτικών και άλλοι αξιωματούχων.

Το γεγονός ότι απειλούνται και αθλητικοί δημοσιογράφοι προκαλεί θλίψη. Ένας δέχθηκε επίθεση προσωπικά από τον Μαρινάκη, άλλος από χούλιγκαν του Ολυμπιακού, ένας απολύθηκε κατ “εντολή του Μαρινάκη από τον εργοδότη του.

Ο Μαρινάκης παραμένει σιωπηλός

Οι Μαρινάκης και… ΣΙΑ κατηγορούνται για σχηματισμό εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, απόπειρα δολοφονίας, χρήση εκρηκτικών υλών, απάτη, δωροδοκία και διαφθορά σε σχέση με τα στημένα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής, ο 47χρονος, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες, έχει επιλέξει τη σιωπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρινάκης μπαίνει στο στόχαστρο του ελληνικού συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Εναντίον του υπήρχε η κατηγορία, ότι τον Μάιο του 2012 κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού κυπέλλου μεταξύ Ολυμπακού και Αστέρας Τρίπολης με το σκορ στο 1-1, είχε εισέλθει στα αποδυτήρια των διαιτητών. “’Ήρθα να ευχηθώ καλή τύχη στον διαιτητή γιατί πριν το παιχνίδι δεν μπόρεσα!” είχε πει. Στο 2ο ημίχρονο, ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον αουτσάιντερ Αστέρα με το σκορ στο 1-1. Τελικά, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τελικό του κυπέλλου 3-1. Ο Μαρινάκης αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στα σκάνδαλα. «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν με επηρεάζουν στο παραμικρό. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα με ενοχοποιήσουν», λέει.


Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Με τη σφραγίδα Μαρινάκη, οι “ερυθρόλευκοι” κερδίζουν συνεχώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το Σάββατο ξεκινά στην Ελλάδα η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Μεγάλο φαβορί για άλλη μια φορά: ο Ολυμπιακός Πειραιά”… 
 


Πηγή: “Frankfurter Allgemeine”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *