Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μουντομπάσκετ 2014: Πρώτη και αήττητη η εκπληκτική Εθνική - Με Σερβία στους ''16''

Αργεντινή - Ελλάδα   71-79

Ίσως να φταίει που κανείς δεν υπολόγιζε αυτή την ομάδα, για να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στα ισπανικά παρκέ. Ίσως να φταίει που το ρόστερ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ειδικά στους ψηλούς. Ίσως να φταίει που πολλοί δεν πιστεύουν ακόμη στις ικανότητες του προπονητή Κατσικάρη.


Δύσκολα θα βρείτε άτομα που να πίστευαν αυτό 5-0 της Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ. Η γαλανόλευκη όμως φρόντισε και θα φροντίσει να καταθέτει ψυχή και καλώς εννοούμενο τσαμπουκά στον αγώνα, όπως έκανε κι απόψε απέναντι στον κακό της δαίμονα, την Αργεντινή.


Η Εθνική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και διατήρησε από την αρχή ένα προβάδισμα 8-10 πόντων έναντι των Αργεντινών, που δεν είχαν σε καλή βραδιά αρκετούς βασικούς τους παίχτες. Το τρίποντο του Ζήση στην εκπνοή του ημιχρόνου έφερε τη διαφορά στο +13 κι έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια του αγώνα.


Στην επανάληψη, οι διεθνείς μας μπήκαν σεληνιασμένοι, και πριν προλάβουν οι γκάουτσος να καταλάβουν τι συμβαίνει, η διαφορά έφτασε στο +19. Η λογική χαλάρωση, τα αδικαιολόγητα νεύρα και κάποια σφυρίγματα υπέρ των Αργεντινών, έφεραν το ματς στο καλάθι (68-70), αλλά εκεί μίλησε η ποιότητα της Ελλάδας, που στα υπόλοιπα 5 λεπτά, δέχτηκε μόλις 3 πόντους. 


Έτσι, επάξια κατακτήσαμε την πρώτη θέση του ομίλου, και στους 16 περιμένουμε τη Σερβία του...παλιόφιλου Σάσα Τζόρτζεβιτς. Τελικά, θα παίξουμε με όλους τους...φωνακλάδες αυτού του τουρνουά!


Καλάθης Μπουρούσης και Ζήσης οι κορυφαίοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Την Κυριακή, 7/9 στις 19:00 το ματς με τους Σέρβους. Όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια θα διεξαχθούν στη Μαδρίτη.


Δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 50-64, 71-79


Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (15 ριμπ.), Ζήσης 13, Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15.



Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, η Κροατία διέλυσε το Πουέρτο Ρίκο με 103-82 και πέρασε ως δεύτερη στην επόμενη φάση. Στο αδιάφορο ματς, οι Φιλιππίνες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, επικρατώντας της Σενεγάλης με 81-79.



Τα ζευγάρια της φάσης των 16 έχουν ως εξής:


ΗΠΑ - Μεξικό
Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία




Γαλλία - Κροατία
Ισπανία - Σενεγάλη




Νέα Ζηλανδία - Λιθουανία
Τουρκία - Αυστραλία




Σερβία - Ελλάδα
Βραζιλία - Αργεντινή






ialmopia.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *