Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: "Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες χωρίς παρακρατήσεις"

Την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του Νομού Πέλλας χωρίςπαρακρατήσεις ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση και επιστολή που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου Αικατερίνη.

Ο κ. Τζαμτζής επισημάνει την αδικία που υφίστανται οι αγρότες της Πέλλας διότι σε πολλές ΔΟΥ άλλων Νομών έχουν αποδώσει το ΦΠΑ στους αγρότες χωρίς να έχουν κάνει καμία απολύτως παρακράτηση για τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν οι αγρότες προς ΟΓΑ ΕΛΓΑ κλπ.

Ο Βουλευτής στην ερώτηση του προς τους αρμόδιους αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες έχει σταματήσει να αποδίδεται από τις ΔΟΥ, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει έλεγχοι επειδή υπάρχει η φήμη ότι θα σταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ενημερώνει τις κατά τόπους ΔΟΥ πριν την απόδοση του ΦΠΑ στους αγρότες να παρακρατούν τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις έχουν οι αγρότες προς τον ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κτλ.

Να σημειωθεί ότι θα είναι άδικο να συμβεί αυτό, διότι πολλές ΔΟΥ, όπως η γειτονική ΔΟΥ Ημαθίας, έχουν αποδώσει το ΦΠΑ στους αγρότες χωρίς να έχουν κάνει καμία απολύτως παρακράτηση. Επειδή οι αγρότες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, εξαιτίας που δημιούργησε το εμπάργκο και αντιμετωπίζει πρώτα από όλα πρόβλημα επιβίωσης μη έχοντας πληρωθεί από συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και εξαγωγείς προσδοκούν την όποια επιστροφή του ΦΠΑ να πληρώσουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες τις οικογένειας και των παιδιών τους, σίτιση, σχολεία κ.α.

Κύριε Υπουργέ,

δεν πρέπει να γίνουν παρακρατήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών διότι από πολλούς από αυτούς θα αφαιρέσετε τη δυνατότητα επιβίωσης.
 
 Για το λόγο αυτό ερωτάσθε κ. Υπουργέ, Θα παρακρατήσουν οι ΔΟΥ τις όποιες υποχρεώσεις προς ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, κ.α. από το ΦΠΑ των αγροτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιορδάνης Τζαμτζής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *