Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών σε Αρχαγγέλο, Λαγκαδιά, Περίκλεια, Νότια και Αετοχώρι Αλμωπίας

Αντιπροσωπεία γονέων στον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θεοδωρίδη

Αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων από απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Αρχαγγέλου, Λαγκαδιάς, Περίκλειας, Νότιας και Αετοχωρίου του Δήμου Αλμωπίας) επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα με τη μετακίνηση των παιδιών τους στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας – Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, Παιδείας – Θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού με νομοθετική ρύθμιση (ΚΥΑ 24001/14-6-2013) και σειρά διευκρινιστικών εγκυκλίων, καθορίζουν τους όρους μετακίνησης των μαθητών απομακρυσμένες περιοχών, προς και από τις σχολικές μονάδες, με μέσα δημόσιας μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί). 
 
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει την ευθύνη διενέργειας των σχετικών διαγωνισμών και ρύθμισης των μετακινήσεων σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι ιδιαίτερα αυστηροί όροι που προβλέπονται από τη νομοθεσία έχουν ως αποτέλεσμα οι συνθήκες μετακίνησης να μην είναι ικανοποιητικές.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες σε αναμονή ή να συνωστίζονται με πολλούς άλλους επιβάτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης είχε ήδη αποστείλει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της παραπάνω ΚΥΑ τις ενστάσεις του και είχε επισημάνει τις δυσλειτουργίες που θα υπήρχαν. Ακόμη, έχει αποστείλει κατ’ επανάληψη επιστολές και έγγραφα στους αρμόδιους φορείς και, μετά από τη σημερινή επίσκεψη των γονέων, θα προβεί σε νέα ενημέρωσή τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *