Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας - Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων στη Σκύδρα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25.09.14 η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στην κεντρική πλατεία της Σκύδρας με την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου. 

Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Πέλλας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας Μαριάνα Δουλγερίδου λέγοντας ότι είναι η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Σκύδρας και χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης ανέφερε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήρε τους προηγούμενους δύο μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας τόσο για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών όσο και ενάντια στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου στην Πέλλα. Είπε ότι 7 κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ( από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημ. Βίτσα, 5 βουλευτές και έναν ευρωβουλευτή) επισκέφτηκαν την περιοχή μέσα στο καλοκαίρι και ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. Κάλεσε τους πολίτες της Σκύδρας να οργανώσουν την πάλη τους για να φύγει η επικίνδυνη συγκυβέρνηση και να δοθεί ευκαιρία στην ελπίδα που αυτή την στιγμή συμπυκνώνεται στην ανάδειξη κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας της Αριστεράς και στην καθημερινή πάλη της κοινωνίας για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις, στην λυσσαλέα προσπάθεια της διαπλοκής στην χώρα μας με στόχο να μην βγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην μεγάλη αλλαγή του πολιτικού κλίματος μετά την ανακοίνωση του άμεσου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και από την έκταση της επίθεσης της συγκυβέρνησης στην κοινωνία ( ΕΝΦΙΑ κλπ). Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης για το Ρωσικό εμπάργκο με την τυφλή υπεράσπιση της στάσης των «μεγάλων» της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία χωρίς να ενδιαφερθεί για το εθνικό συμφέρον και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στους αγρότες και γενικά στην οικονομία της χώρας. 

Ανέλυσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωτογενή τομέα (γεωργία και κτηνοτροφία) λέγοντας ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να είναι ο πρωτεργάτης της ανάπτυξης αλλά απαιτεί οπωσδήποτε πραγματική στήριξη. Πρέπει και να ενισχυθούν τα δυναμικά παραδοσιακά προϊόντα ( όπως το (ροδάκινο, κεράσι, μήλο κλπ) αλλά και να αντιμετωπιστεί το διατροφικό πρόβλημα του λαού. Μίλησε για έλλειμμα στο ισοζύγιο του αγροτοδιατροφικού τομέα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Να εφαρμοστεί πολιτική γης τέτοια που να εξασφαλίζει ότι καμιά καλιεργήσιμη έκταση δεν θα μείνει ακαλλιέργητη. Και αυτό πρέπει να γίνει με το αγροτικό περιουσιολόγιο και πολιτική που και οι δημόσιες αλλά και οι ιδιωτικές γαίες που μένουν χέρσες να καλλιεργηθούν από ενδιαφερόμενους αγρότες με πολύ μικρό, συμβολικό αντάλλαγμα. Να αλλάξει σταδιακά η σχέση γεωργίας – κτηνοτροφίας υπέρ της κτηνοτροφίας με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού. Ένας τρόπος που πρέπει να μελετηθεί καλά και να τον επιτύχει η χώρα είναι ένα τμήμα της γεωργίας να βοηθά την ζωϊκή παραγωγή ( ζωοτροφές) και να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση με την έκδοση κάρτας χρηματοδότησης του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Η χρηματοδότηση του κλάδου πρέπει να εξασφαλιστεί με δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού για τον πρωτογενή τομέα. Το σκάνδαλο της Αγροτικής δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής λειτουργίας του ΕΛΓΑ στην αποζημίωσης όλων των ζημιών σε όλα τα στάδια και από όλα τα καιρικά φαινόμενα και την χρηματοδότηση του ασφαλίστρου κατά 50% από τον αγρότη και 50% από το κράτος. 

Κατήγγειλε την φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης για τους αγρότες μιλώντας για την ανάγκη αφορολόγητου καθαρού εισοδήματος 12.000,00 € το χρόνο ( τζίρος περί τις 25000,00-30000,00 €) και πάνω από αυτό σταδιακή φορολόγηση. Αδιανόητο να θεωρούνται φορολογητέα ύλη τα μέσα παραγωγής ( χωράφια, τρακτέρ κλπ). 

Για την κτηνοτροφία στηλίτευσε την απαράδεκτη διαχείριση του προβλήματος των βοσκοτόπων, τον εμπαιγμό των εξισωτικών αποζημιώσεων, την έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας των κτηνοτρόφων με αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό, την ευλογιά κλπ. 

Ακόμη το πετρέλαιο για αγροτική χρήση πρέπει να μην υπερβαίνει τα 0,70 € το λίτρο , όπως συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ακόμη να μειωθεί το κόστος των εφοδίων. 

Η εκδήλωση τελείωσε με συναυλία νεανικού συγκροτήματος0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *