Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Γιώργος Καρασμάνης: «Δεκαετή παράταση κυριότητας σε δικαιούχους που απέκτησαν οικόπεδα σύμφωνα με το από 24-04-1985 Προεδρικό Διάταγμα»

Τη δυνατότητα διατήρησης της κυριότητας για άλλα δέκα χρόνια σε οικόπεδα που αποδόθηκαν σε δικαιούχους σύμφωνα με το από 24-04-1985, Προεδρικό Διάταγμα
(ΦΕΚ 181Δ/03-05-1985) προβλέπει η νομοθετική διάταξη που υπερψηφίστηκε στη βουλή (Ν. 4301/2014 άρθρο 48). 

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή όσοι δικαιούχοι δεν προχώρησαν, λόγω οικονομικών δυσκολιών, στην ανέγερση κατοικίας στα οικόπεδα που τους είχαν παραχωρηθεί εντός της αρχικής προθεσμίας των δέκα ετών διατηρούν την κυριότητα του οικοπέδου για άλλα δέκα χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Π.Δ. για την αξιοποίηση της έκτασης. 

Η καταβολή προστίμων σε όσους δεν αξιοποίησαν κατά την προηγούμενη περίοδο τις παραχωρημένες εκτάσεις αναστέλλεται. 


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Π.Δ., απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή, είναι ότι θα πρέπει οι ίδιοι ή οι κληρονόμοι τους, να εξακολουθούν να είναι κάτοχοι του οικοπέδου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *