Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπουρούντι (Σαν σήμερα 21/10)

1973τέσσερις χώρες του Κόλπου διέκοψαν τη χορήγηση πετρελαίου στις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενες για τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που εστάλησαν στο Ισραήλ για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

1943στη Γαλλία, αντιστασιακές ομάδες επιτέθηκαν και ελευθέρωσαν 14 ηγέτες που ήταν φυλακισμένοι στη Λιόν.

1916στην Αυστρία, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και αρχισυντάκτης μηνιαίου σοσιαλιστικού περιοδικού Φρίντριχ Άντλερ δολοφόνησε τον πρωθυπουργό Καρλ Στούεργκ. Ο Άντλερ καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά σώθηκε χάρη στη γενική αμνηστία που έδωσε ο αυτοκράτορας Κάρολος.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 21/10
1957: Το «Jailhouse Rock» του Elvis Presley ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1967: Το «To Sir, With Love» της Lulu ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

Αθλητισμός 21/10
1825Για πρώτη φορά επίσημη εφημερίδα, η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», δημοσιεύει ένα ποίημα. Είναι ο «Υμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού. Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας
1961Ο τζόκεϊ Eddie Arcaro κερδίζει το Jockey Gold Cup για δέκατη φορά (ρεκόρ) στο Belmont Park
1964Ο Αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα (Abebe Bikila) γίνεται ο πρώτος δρομέας που κερδίζει 2ο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 2:12.11.2 (το πρώτο ήταν το 1960), όπου αυτή τη φορά τρέχει με παπούτσια, ενώ 5 εβδομάδες πριν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *