Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στη Σκύδρα [EIKONΕΣ]

Με τις χαρμόσυνες και διαχυτικές κωδωνοκρουσίες, με τη δημοτική φιλαρμονική να παιανίζειστους
κεντρικούς δρόμους, με τον εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαίας μπροστά στο Δημαρχείο ξεκίνησαν, το πρωί της Τρίτης 28/10/2014, οι επετειακές εκδηλώσεις της εποποιίας του 1940 στην πόλη της Σκύδρας η οποία απετέλεσε το επίκεντρο του εθνικού εορτασμού του Δήμου. Μιας εποποιίας που αναγνωρίστηκε παγκόσμια ως πανανθρώπινη πράξη ηρωισμού κι αυτοθυσίας ενός μικρού αριθμητικά λαού, που όμως με τα τεράστια αποθέματα ψυχής και γενναιότητας πυργώθηκε κι εναντιώθηκε, χωρίς δισταγμό, στις σκοτεινές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και της ισοπέδωσης των ηθικών αξιών.
 
 



 


Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκε από τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε με την εξαίρετη ομιλία του ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Σκύδρας Σταύρος Καραβίτης.

Ακολούθησε η κατάθεση των στεφανιών στο Ηρώο της πόλης, όπου βροντοφωνάχτηκε το «Αιωνία τους η μνήμη – Αθάνατοι».Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η ενθουσιώδης και καταλυτική παρέλαση όλων των σχολείων του Δήμου και πολλών συλλόγων που μας γέμισε υπερηφάνεια και χειροκροτήθηκε θερμά.

Μετείχαν με το πλήθος των συμπολιτών μας, ο Βουλευτής και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Βασιλειάδης, ο Αναπληρωτής Διοικητής τουΑστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτριος Δούμος, αντιπροσωπεία αξιωματικών της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, οι Αντιδήμαρχοι: Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Χρίστος Μακρίδης, Στέλιος Μηνάς, Μιχάλης Λαουντός, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σ ́όλες τις Κοινότητες της δημοτικής επικράτειας.
 
Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής: « Την ημέρα αυτή ο όπου γης ελληνισμός γιορτάζει την ιστορική επέτειο της28ης Οκτωβρίο1940.Μαζί του γιορτάζει συμβολικά και κάθε αδούλωτη ψυχή, αλλά και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται για τις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, Στο σημερινό πατριωτικό προσκλητήριο ήμασταν, όλοι εδώ, για να τιμήσουμε, να δοξάσουμε τους ηρωικούς μας προγόνους και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι θα σταθούμε άγρυπνοι υπερασπιστές της εθνικής μας κληρονομιάς κι άξιοι συνεχιστές των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαστε σταθερά ταγμένοι στο δρόμο της ανθρώπινης ανάπτυξης και της απαλλαγής από κάθε είδους μνημόνια και πατρωνίες.Από την πλευρά των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που έχω τη θεσμική τιμή να εκπροσωπώ, ευχαριστώ εγκαρδίως τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, συγχαίρω κι ευχαριστώ τη νεολαία μας, τους συλλόγους, τα παιδιά της φιλαρμονικής, τους συντελεστές της διοργάνωσης των εκδηλώσεων. Ευχαριστώ, επίσης, τους επισκέπτες μας κι όλους τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν με θέρμη τις εκδηλώσεις επιτελώντας άψογα το πατριωτικό τους καθήκον. Εύχομαι υγεία και χρόνια πολλά ».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *