Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο (Σαν σήμερα 17/11)

1996 με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Το βραβείο καλύτερης ταινίας μοιράστηκαν οι ταινίες "Σφαγή του Κόκκορα" του Ανδρέα Πάντζη και "Απόντες" του Νίκου Γραμματικού. Το βραβείο "Χρυσός Αλέξανδρος" πήρε η βρετανική ταινία "Σύντροφοι στη Συμφορά" του Ουνταγιάντ Πρασάν.

1973 Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.
1936 πεθαίνει ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, διακεκριμένος Έλληνας πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός. [γεν. 8/7/1876]
1902 Εθνικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με τους Δεληγιάννη και Θεοτόκη να λαμβάνουν μόλις 102 έδρες και να δημιουργείται έντονη κυβερνητική αστάθεια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *