Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στο μισό τα πρόστιμα για συνταξιούχους που εργάζονται

Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται, ενώ λαμβάνουν σύνταξη. 

Σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, τα πρόστιμα θα μειωθούν κατά 50% για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Η μείωση κατά 50% αφορά όχι μόνο όσους συνταξιούχους θα εντοπιστούν από τώρα και στο εξής να εργάζονται (μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες), αλλά και όσοι εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα από τους ελέγχους που έχουν γίνει σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος ΙΚΑ ή άλλων Ταμείων, οι οποίοι αναλαμβάνουν μισθωτή εργασία αναστέλλεται η καταβολή τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους. Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους λαμβάνουν το πόσο της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σε 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (έως 991,20 ευρώ) και το υπερβάλλον ποσό μειωμένο κατά 70%.

Η επικουρική σύνταξη δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού και καταβάλλεται χωρίς περικοπή, ενώ το όριο των 30 ημερομισθίων προσαυξάνεται κατά 6 ημερομίσθια για κάθε ανήλικο παιδί ή παιδί που σπουδάζει σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή και μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας.

Συνταξιούχοι λόγω γήρατος ΙΚΑ ή άλλων Ταμείων που αυτοαπασχολούνται μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους, λαμβάνουν το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης σύνταξης ή κύριων συντάξεων που αντιστοιχούν σε 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (έως 1.982,40 ευρώ προσαυξανόμενα αντίστοιχα για κάθε ανήλικο παιδί) και το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *