Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Γουόλτ Ντίσνει γίνεται πληροφοριοδότης του FBI (Σαν σήμερα 10/11)

1940Ο Γουόλτ Ντίσνει γίνεται πληροφοριοδότης του FBI και καταδίδει κομμουνιστές καλλιτέχνες του Χόλυγουντ

1950Σμήνος Ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί επιχειρήσεις, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

2000ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Μάσιμο Ποντσελίνι, υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα, συνυπέγραψε στην Αθήνα με την κυβέρνηση σειρά συμβάσεων ύψους 141 δισ. δρχ. περίπου που αφορούσαν δανειοδοτήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αττικού μετρό, των οδικών αξόνων της χώρας μας, καθώς και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 10/11
 
1947 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Glen Buxton (Glen Edward Buxton 1947-1997) γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον heavy metal τραγουδιστή Alice Cooper.
 
1994 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτης της jazz Carmen McRae (Carmen Mercedes McRae 1920-1994)απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες jazz τραγουδίστριες του 20ου αιώνα. Ερμηνευτικά επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την Billie Holiday αλλά γρήγορα ανέπτυξε δικό της στυλ. Από το 1971 έως το 1990 κέρδισε επτά υποψηφιότητες για βραβείο Grammy αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει. Το 1984 το όνομα της γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους όπως Dizzy Gillespie, Count Basie, Billie Holiday, Sammy Davis Jr, Louis Armstrong, Duke Ellington κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Body & Soul", "Trouble Is A Man", "I'm Glad There is You", "No More Blues" κ.α.
 
1967 Οι The Moody Blues κυκλοφορούν το τραγούδι με τίτλο "Nights in White Satin". Είναι μέρος του άλμπουμ τους "Days of Future Passed". Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και σημαντικά τραγούδια τους.
 
Αθλητισμός 10/11
 
1932 Ο Γερμανός πιλότος Βόλφγκανγκ φον Γκρόναου πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο Ντορνιέ-Γουόλ. Κάλυψε 60.000 χλμ από την Ευρώπη στη Γροιλανδία, την Αμερική, τα νησιά Αλεούτες, την Ιαπωνία, την Κίνα και την  Ινδία.
1939 Σε έκθεση αυτοκινήτων στο Σικάγο παρουσιάζεται το πρώτο αυτοκίνητο με κλιματισμό.
1948 Γεννιέται ο Γιουγκοσλάβος δρομέας των 800μ Λουτσιάνο Σουσάνι. Πρωταθλητής Ευρώπης το 1974 (1.44.1) και 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ (1.45.75). Το ατομικό του ρεκόρ είναι 1.44.07 από το 1974. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από τη συμμετοχή του στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *