Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη στο ialmopia για το θέμα του ΙΚΑ Αριδαίας: "Η κοροϊδία δεν έχει τέλος, θέλουν να μας μετατρέψουν σε ένα μεγάλο χωριό"

Ύστερα από την δημοσιοποίηση του εγγράφου - φωτιά για το κλείσιμο του ΙΚΑ Αριδαίας την Παρασκευή (21/11), το ialmopia.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Σηφάκη ο οποίος έκανε τις εξής δηλώσεις:




"Η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή της απόφασης απομάκρυνσης του ΙΚΑ Αριδαίας, σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 21/11) το ΙΚΑ έστειλε έγγραφο για τη διαδικασία του κλεισίματος.
 
Υπάρχει επείγουσα ανάγκη κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αντί τις αναίτιες ευχαριστίες του κ. Δημάρχου προς τους Υπουργούς που επί των ημερών τους έχει υποβαθμιστεί η Αλμωπία και η Αριδαία σε ένα μεγάλο χωριό. Πρέπει να γίνει κατεπείγουσα κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπής διαβούλευσης για να καθοριστούν οι απόλυτα αναγκαίες ενέργειες πριν όλα αυτά θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
 
Αν δεν πιέσει η τοπική κοινωνία και τα κόμματα για ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την Αλμωπία και μετά την απομάκρυνση της Εφορίας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, την επικείμενη απομάκρυνση του Ειρηνοδικείου, τότε πράγματι η Αριδαία θα μεταλλαχθεί σε ένα μεγαλύτερο χωριό.
 
Οι πολίτες της Αλμωπίας απαιτούν να σταματήσει η ταλαιπωρία τους, κυρίως οικονομική, και ζητάνε, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισοπολιτεία. Δεν μπορούν να ανεχθούν να πληρώνουν τα ΕΝΦΙΑ, να πληρώνουν όλους τους φόρους, τις πολιτικές που φτωχοποιούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους κτλ και από εδώ να παίρνονται όλες οι υπηρεσίες, να γίνεται αφαίμαξη του εισοδήματος με την καθημερινή μετακίνηση στην πρωτεύουσα του Νομού για ψύλλου πήδημα. Είναι μια σοβαρή επίθεση στην καθημερινότητα τους μέσα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται για το Δήμο και για τους δημοτικούς και κοινωνικούς θεσμούς.
 
Θεωρούμε ότι αυτές οι αποφάσεις, οι οποίες γίνονται χωρίς μελέτη, χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Χωρίς να υπάρχει καμία λογική, έστω στο να τροποποιηθούν αυτές οι αποφάσεις προς όφελος των δημοτών και χωρίς χωρική κατανομή, δηλαδή να γίνεται αποκέντρωση αντί για συγκέντρωση, γεγονός που θίγει τους πολίτες και δημιουργεί συνθήκες έλλειψης και ισοπολιτείας.
 
Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή και οι φορείς της Αλμωπίας θα πρέπει αν μπούνε μπροστά στον αγώνα αυτόν, αντί να σπεύδει ο κ. Δήμαρχος να ευχαριστεί τους ομοϊδεάτες του υπουργούς και τους βουλευτές που η πολιτική τους μας έφερε ως εδώ."



ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *