Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου (Σαν σήμερα 22/11)

1906: Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου

1928: Ο?Γάλλος συνθέτης Μορίς Ραβέλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο?Παρίσι το “Μπολερό”, την πιο γνωστή σύνθεσή του

1920: Διενεργείται δημοψήφισμα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη για την επάνοδο του Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε αναγκαστεί από τις δυνάμεις της Αντάντ να εγκαταλείψει το θρόνο το 1916.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 22/11
 
1950 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και ηθοποιός Steven Van Zandt (Steven Lento), γνωστός και ως Little Steven, γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Υπήρξε συμπαραγωγός στα άλμπουμ του Bruce Springsteen "Darkness on the Edge of Town", "The River" και "Born in the U.S.A.". Για χρόνια είναι μέλος της μπάντας του Springsteen, E Street Band. Συμμετείχε στην Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά "The Sopranos".
 
1950 Η Αμερικανίδα μουσικός και τραγουδοποιός Tina Weymouth (Martina Michèle Weymouth) γεννήθηκε στο Κορονάντο της Καλιφόρνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μπασίστρια του συγκροτήματος Talking Heads. Επίσης έκανε την παραγωγή στο άλμπουμ των Happy Mondays, "Yes Please!".
 
Αθλητισμός 22/11
 
1912 Γεννιέται στο Τορίνο ο Ιταλός ξιφομάχος (ξίφος μονομαχίας) Γκιουζέπε Ντελφίνο (Giuseppe Delfino). Εξ αιτίας του Β’ Παγκόσμίου Πολέμου άρχισε τη διεθνή του καριέρα στα 28 χρόνια του. Κι όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο αργυρά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χρυσό σε ομαδικό 1952,56,60 και ατομικό 1960, 2ος το 1956 και στο ομαδικό το 1964). Ακόμη ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 1950 (Μονακό), 1953 (Βρυξέλλες), 1954 (Λουξεμβούργο), 1955 (Ρώμη), 1957 (Παρίσι), 1958 (Φιλαδέλφεια) και 3ος το 1959 (Βουδαπέστη). Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΦΙΑΤ και αργότερα της Μισελέν. Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 1999.
1917 Ιδρύεται το NHL (National Hockey League) στο Μόντρεαλ από τους Montreal Canadiens, Montreal Maroons, Toronto Arenas, Ottawa Senators και Quebec Bulldogs

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *