Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα! "Πέταξε" στο +5 με διπλό στο "Καραϊσκάκη"!

Ένας ΠΑΟΚ ώριμος και άψογα διαβασμένος, στάθηκε εξαιρετικά στο «Καραϊσκάκη» και πήρε νίκη τίτλου με 1-2 επί του Ολυμπιακού. Στην κορυφή με 5 βαθμούς διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» ο Δικέφαλος. Ο Κλάους άνοιξε το σκορ στο 43΄, ο Φουστέρ απάντησε με ένα εκπληκτικό γκολ του Φουστέρ στο 45΄, όμως ο Περέιρα πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα στο 50΄ και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Δικέφαλο, χαρίζοντάς του ένα καθοριστικό διπλό που του δίνει… αέρα στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 22-4 υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ, 5-1 οι κίτρινες κάρτες, κατά του ΠΑΟΚ. Ακυρώθηκε και καθαρό γκολ του Τζανδάρη στις καθυστερήσεις που καλύπτονταν ξεκάθαρα, όμως υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ. Ιδανικό παιχνίδι τακτικά από την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο αγώνας

Καθυστέρηση στη σέντρα λόγω ρίψης καπνογόνου

Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι. Αιτία ήταν η ρίψη ενός καπνογόνου λίγο δίπλα από τον Γλύκο. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε από το σημείο κοντά στην εστία του. Τελικά έπειτα από συστάσεις, το παιχνίδι άρχισε μετά από περίπου ένα 5λεπτο.

Μπήκε καλύτερα ο Ολυμπιακός 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο. Ο ΠΑΟΚ περίμενε κυρίως στην άμυνά του. Το πρώτο σουτ στο ματς έγινε στο 7΄ από τον Φουστέρ, με τον Γλύκο όμως να μπλοκάρει εύκολα. Στο 21΄ πραγματοποιήθηκε η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς με τον Μιλιβόγιεβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή μετά από λάθος απομάκρυνση του Βίτορ και τον Γλύκο να αποκρούει δύσκολα. Ένα λεπτό αργότερα απείλησε ο Αφελάι με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ. Ο ΟΣΦΠ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά.

Ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ, του ακυρώθηκε γκολ

Ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ με τον Περέιρα στο 25΄, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος όταν του έγινε η μπαλιά και βγήκε τετ α τετ. Μετά από ένα λεπτό ο Τζανδάρης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Ρομπέρτο σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν. Οι Θεσσαλονικείς πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ισορροπώντας το παιχνίδι.

Στο 33΄ το πρώτο φάουλ για ΠΑΟΚ

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο του φάουλ στο 33΄ ενώ του καταλογίστηκαν και δύο κίτρινες κάρτες αρκετά αυστηρές στο πρώτο μισάωρο, σε Ρατς και Κάτσε για μαρκαρίσματα. Επίσης, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με φάουλ 2-10 υπέρ του Ολυμπιακού.

Άνοιξε το σκορ ο Κλάους

Στο 43΄ ο Αθανασιάδης «πάγωσε» το «Καραϊσκάκη» ανοίγοντας το σκορ στο ντέρμπι. Έπειτα από όμορφη οργανωμένη επίθεση του Δικεφάλου ο Περέιρα βρήκε τον Σάλπι, αυτός βρήκε εξαιρετικά στην περιοχή τον Σκόνδρα που έφυγε στην πλάτη του κι εκείνος γύρισε παράλληλα

Γκολάρα Φουστέρ και ισοφάριση

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ένα φανταστικό γκολ του Φουστέρ. Ο Ισπανός έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ στον αέρα και στην κίνηση έξω από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Ντομίνγκεζ από κόρνερ. Τρομερό τέρμα, ίσως το καλύτερο στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Φοβερό γκολ Περέιρα και εκ νέου προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ

Στο 50΄ ο Φακούντο Περέιρα πέτυχε ένα απίθανο τέρμα με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, βάζοντας ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Νωρίτερα υπήρξε μία φάση στην οποία ο Σκόνδρας έπεσε στην περιοχή μπροστά στον Μαζουακού, όμως ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρξε επαφή και του έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Δεξί μπακ ο Σάλπι

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σκόνδρας τραυματίστηκε και υποχρέωσε τον Άγγελο Αναστασιάδη σε αναγκαστική αλλαγή. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβαλε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και γύρισε τον Σαλπγγίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, ο οποίος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά.

Μεγάλη ευκαιρία με Φουστέρ

Στο 70΄ ο Φουστέρ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ξαναφέρει το ματς στα ίσα, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, κλείνοντας τον Δικέφαλο στα καρέ του. Στο 80΄ ο Γλύκος απέκρουσε συρτό σουτ του Κασάμι

Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός είχε τη φλύαρη υπεροχή μέχρι το φινάλε χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάτι. Το 1-2 παρέμεινε και ο Δικέφαλος απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό από το Καραϊσκάκη που τον φέρνει στο +5 από τον Ολυμπιακό, στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Τζανδάρη που ήταν δύο μέτρα πίσω και υποδείχθηκε οφσάιντ. Μετά το σφύριγμα της λήξης αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τους φιλάθλους τους.


Στοιχεία αγώνα

6η αγωνιστική Super League

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Γκολ: Αθανασιάδης 43΄, Φουστέρ 45΄, Περέιρα 50΄

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρίκαλα)

Κίτρινες κάρτες: Ρατς 8΄, Κάτσε 27΄, Σκόνδρας 47΄, Τζανδάρης 60΄, Φουστέρ 87΄, Γκολάσα 91΄

Αποβολές:

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μανιάτης (ΚΑσάμι 61΄), Μιλιβόγιεβιτς, Φουστέρ, Αφελάι (Ντοσεβί 61΄) και Μήτρογλου (Μπενίτεζ 67΄), Τσόρι.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (Παπαδόπουλος 56΄), Τζιόλης, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε (Μάρτενς 81΄), Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (Ποζατζίδης 90΄), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *