Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Προεόρτια Ιερατική Σύναξη της Ιερά Μητροπόλεως

Η τελευταία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το έτος 2014 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11.00, στο Πνευματικό
Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έδεσσα.

Στο πρώτο μέρος της συνάξεως ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ με θέμα την εορτή των Χριστουγέννων. 

Κατά την εισήγησή του έκανε αρχικά μια ιστορική αναδρομή στην θεσμοθέτηση της εορτής από την Εκκλησία και επισήμανε ότι ο κύριος λόγος της τοποθέτησής της στην συγκεκριμένη ημερομηνία (25/12) οφείλεται κυρίως στην πάγια τακτική της Εκκλησίας να αντικαθιστά τις μεγάλες ειδωλολατρικές εορτές με αντίστοιχα μεγάλες εορτές του Χριστιανισμού. Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη σπουδαιότητα της εορτής, η οποία διακηρύττει τον μόνιμο δοξασμό του ανθρώπου μέσα από την πρόσληψη της ανθρωπίνης φύσεως, που εκτείνεται σε ολόκληρο τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο. Προέτρεψε τέλος στην συνειδητή μετοχή του ιερού κλήρου στην μεγάλη αυτή πανήγυρη και στην ανάλογη καθοδήγηση του πιστού λαού, προκειμένου γευθεί βιωματικά την λύτρωση, που εκπηγάζει από το μέγα μυστήριο της θείας ενανθρωπίσεως.

Στο δεύτερο μέρος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των οικονομικών και των τεχνικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως ενημέρωσαν τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως για τις εξελίξεις σε θέματα νομικής κατοχύρωσης και ένταξης των ιερών ενοριακών ναών και της ακίνητης ιδιοκτησίας τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *