Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αριδαία: Σωστός πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης!

Βασική αρχή για μία ''υγιή'' Δημοκρατική χώρα όπως είναι η Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι ο πολίτης που κατοικεί σ ́ αυτήν να είναι σωστά ενημερωμένος. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις μικρές κοινωνίες, όπως είναι οι Δήμοι.

Για να είναι όμως σωστά ενημερωμένος ο δημότης, ώστε να μπορεί να κρίνει και να αποφασίζει ανάλογα, θα πρέπει τα μέσα ενημέρωσης- έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος- που δραστηριοποιούνται επίσημα στην περιοχή αρμοδιότητας του κάθε Δήμου και είναι... γέφυρες επικοινωνίας και φορείς μετάδοσης των κάθε είδους ειδήσεων κλπ εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, να καλούνται σ ́αυτές από τον αρμόδιο Δημόσιο φορέα ή επιχειρήσεις του Δήμου, ή να ενημερώνονται με Δελτία Τύπου σχετικά με δραστηριότητες ή ανακοινώσεις που εκδίδουν, ώστε στην συνέχεια να ενημερώνουν ανάλογα τους δημότες
 
Παρατηρείται όμως το φαινόμενο, ορισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς, αλλά και ειδικότερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, και μάλιστα από έναρξης ανάληψης των καθηκόντων της, για άγνωστο λόγο και χωρίς αιτία, να καλεί - ενημερώνει επιλεκτικά!! από τα υπάρχοντα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που λειτουργούν επίσημα στην Π.Ε Πέλλας, συγκεκριμένα κάθε φορά μέσα !! και όχι το σύνολο αυτών. Τελευταίο κρούσμα, η χθεσινή επίσκεψη- σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Αλμωπίας και λοιπών φορέων της πόλης, σε αίθουσα του... επίμαχου 2ουΔημοτικού Σχολείου Αριδαίας,- ένα θέμα που αφορά μεγάλη μερίδα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-, όπου κλήθηκαν τηλεφωνικά δύο(!) μόνο τοπικά μέσα ενημέρωσης για την σύσκεψη αυτήν, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός κατοίκων της Αλμωπίας και όχι μόνο, να μην ενημερωθούν για το τι ακριβώς συζητήθηκε και τι αποφάσεις λήφθηκαν στην σύσκεψη.

Τέτοιες ενέργειες θεωρούμε ότι πέραν της αντιδημοκρατικής και αντιδεολογικής συμπεριφοράς, προσβάλλουν πρώτα τους εμπνευστές τους, και αυτούς που τις κάνουν πράξη και μετά τους κατοίκους-δημότες του Δήμου Αλμωπίας που τους επέλεξαν για τη διαχείριση των κοινών του συγκεκριμένου Δήμου. Εκτός και αν δεν επιθυμούν την κριτική και την ανάδειξη των κακώς κειμένων να γίνονται γνωστά στους δημότες της Αλμωπίας σε κάθε περίπτωση, παρά μόνο όσα αυτοί επιθυμούν και υποβολιμαία επιβάλλουν!



*Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην σελίδα του karatzova.com | By Sakis
 

3 comments:

  1. Η λαμογιά μυρίζει από παντού!Ακροδεξιά νέα δημοτική αρχή λοιπόν. Ας σας κλείσε ρε παιδιά όλους τους άλλους και να έχει την τοπική του ΝΕΡΙΤ ο κ.Μπίνος να βγάζει γούστα εκεί με το παλικάρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιός είναι ομως ο sakis βρε παιδιά? είναι δημοσιογραφία αυτή? σοβαρό θέμα είναι.Δεν μπορεί στα σοβαρα τουλαχιστον να υπογραφεις sakis....που βρισκόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσενα αυτο σε πειραζει; ή η ουσια του θεματος;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *