Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μελέτες κι αμελέτητοι - άρθρο του Μ.Κ.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΙ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ άρθρο του  Μ.Κ. στο ialmopia.gr



Ανέλαβαν οι νέες δημοτικές αρχές με άρωμα και νοοτροπία των παλαιών συνεχιστές στο θέατρο του παραλόγου σε μία περίοδο δύσκολη οικονομικά και οι δήμαρχοι του νομού κύριο έργο έχουν όχι το καλό του τόπου αλλά να τακτοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Υποσχέσεις όμως που δεν αφορούν έργα για το καλό του συνόλου διότι αυτά μήτε θα γίνουν και μήτε που τα χρειαζόμαστε σήμερα έτσι πως έχουμε γίνει. Θα πρέπει πρωτίστως να τακτοποιήσουν τους χιλιάδες που υποσχέθηκαν θέση εργασίας. Έτσι μ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό στην επόμενη πενταετία οι προσλήψεις σε δίμηνα, πεντάμηνα και προγράμματα άντε και μαύρες θέσεις θα είναι για τους τέσσερεις δήμους του νομού περί τις 1.000 θέσεις. Με δεδομένο όμως ότι κάθε δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος σε σύνολο υποσχέθηκαν περί τις 20.000 θέσεις εργασίας, άιντε να δούμε που θα βρείτε 19.000 θέσεις να βολέψετε τους ψηφοφόρους. Το φαινόμενο αυτό ήταν συνεχές και παντοτινό αλλά σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές ξεπέρασε ένεκα και ανεργίας κάθε όριο λογικής.

Και μίας περί λογικής ο λόγος, η απορία μας είναι η εξής. Ακόμη και για μία πρόσληψη σε καθαριότητα οδηγό, κλητήρα κτλ ο νομοθέτης ζητάει έναν τίτλο σπουδών, ένα ποινικό μητρώο κατιτίς τέλος πάντων που να πιστοποιεί ότι ο υποψήφιος πληροί τη λογική και έχει σώας τας φρένας. Για κάθε υποψηφιότητα όμως σε τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και για βουλευτή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο και υπάρχουν ή έστω υπήρξαν περιπτώσεις που ο υποψήφιος είχε εις βάρος του καταδίκες εκκρεμότητες και δεν γνώριζε ακόμη βασικά πράγματα. Δεν είπαμε ο υποψήφιος της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα αναλάβει αντιδήμαρχος π.χ. και θα παίρνει θέση σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας να γνωρίζει με τι ισούται το τετράγωνο της υποτείνουσας και πότε έγινε η μάχη στον Γρανικό ποταμό, αλλά κάποιες γνώσεις και μία προϊστορία στα κοινά και στο καλό του τόπου να την έχει. Έτσι έχουμε δημοτικά συμβούλια με τους πλείστους να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον τόπο τους και τα προβλήματά του, να μην έχουν ενοχληθεί για τα πεταμένα σκουπίδια στο δάσος κτλ κτλ.

Αρχές του 2010 σ’ ένα φαγοπότι σε χωριό του πρώην δήμου Βεγορίτιδας ρωτήσαμε περί τους 10 εκλεγμένους εάν γνωρίζουν ότι στο χωριό Άνω Γραμματικό και Περαία υπάρχει βιολογικός καθαρισμός. Ουδείς γνώριζε τίποτα όπως δεν γνωρίζετε κι εσείς ότι στα δύο αυτά χωριά κάποια σατανικά μυαλά διεστραμμένα αποφάσισαν κι έφτιαξαν σταθμούς βιολογικού καθαρισμού, που ουδέποτε λειτούργησαν και θα λειτουργήσουν και δεν χρειαζόταν να γίνουν. Ξοδεύτηκαν κάποια εκατομμύρια έτσι διότι τα είχαμε περισσευούμενα.

Προεκλογική περίοδο του 2005 ένας γνωστός από τον κάμπο με δίκες και καταδίκες με ρώτησε πόσα θα παίρνει αν εκλεγεί με κάποιον συνδυασμό που του προτείνανε. Επίπεδα Αϊκιού ραδικιού και όταν του εξήγησα πότε και ποιοι πληρώνονται ζήτησε να μάθει πως θα πληρώνεται από τα μαύρα και τις εργολαβίες!!! κατά πως του υποσχέθηκαν. Και δυστυχώς εκλέγονται κάτι τέτοιοι και οι σωστοί, οι καλοί είτε μένουν στην απέξω είτε μέσα στα δημοτικά συμβούλια καταριούνται την ώρα που έδωσαν υποψηφιότητα.

Κι έτσι ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και το πώς θα πάρει έμμισθη θέση και έργα χωρίς ουσία με μελέτες και προμελέτες που ουδέποτε υλοποιούνται κι έτσι ήμασταν κι έτσι θα πάμε κι ενώ υπάρχουν φωνές λογικής και ανάπτυξης αυτές δεν ακούγονται ποτέ.

Μ.Κ.
 
πηγη: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

1 comments:

  1. ποτε θα σταματήσετε να βγαζετε αρθρα που δεν φέρουν υπογραφή; και ποτε θα κανετε επιλογη αυτών που θα μας προσφέρετε για ενημέρωση; οτι σας στελνουν το ανεβάζετε; ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *