Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Αλμωπίας : DIGEA, διευκρινήσεις

Ο Δήμος Αλμωπίας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήματα πολιτών του, σε σχέση με την τηλεοπτική κάλυψη του Δήμου μας και μετά από συνεχείς επαφές με τη DIGEA , έλαβε τις εξής διευκρινήσεις σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές:

(Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της απάντησης της DIGEA)

“ Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε συνεργείο μας στην περιοχή σας.

Οι μετρήσεις έγιναν από συνεργείο μας την Κυριακή 30/11/2014 σε όλη την περιοχή του Δήμου Αλμωπίας.

Αυτό που διαπίστωσαν οι τεχνικοί μας είναι πως σε κάποια χωριά, όπως Λουτράκι, Άψαλος, Σαρακηνοί, Όρμα, Μεγαπλάτανος κλπ υπάρχει δυνατότητα λήψης του ψηφιακού μας σήματος από δύο κέντρα εκπομπής, από Χορτιάτη και Κάτω Κορυφή.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν δύο κεραίες λήψης, μια προς Χορτιάτη και μια προς Κάτω Κορυφή.

Πριν το switch off στην περιοχή σας αυτοί οι κάτοικοι δεν είχαν πρόβλημα λήψης, για το λόγο πως η ψηφιακή εκπομπή ήταν μόνο από Χορτιάτη και στην Κάτω Κορυφή η εκπομπή ήταν αναλογική.

Αυτή τη στιγμή που η εκπομπή και από τα δύο σημεία είναι ψηφιακή και μάλιστα στις ίδιες συχνότητες (SFN) αυτοί οι οποίοι έχουν δύο κεραίες ενδέχεται να έχουν πρόβλημα λήψης γιατί τα δύο σήματα φτάνουν στον δέκτη με διαφορετικό χρόνο λόγω της απόστασης και ο δέκτης σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα με την ποιότητά του "διαβάζει" δύο ίδια σήματα με διαφορά χρόνου με αποτέλεσμα να χάνει εντελώς τη λήψη.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που κάποιος έβλεπε ψηφιακά από τον Χορτιάτη και τώρα δεν βλέπει είναι σίγουρο πως το πρόβλημα είναι λόγω των διπλών κεραιών και εφόσον από το Χορτιάτη είχε σταθερό σήμα καλό είναι να αποσυνδέσει την κεραία που κοιτάζει προς Κάτω Κορυφή.

Αν είχε σήμα από Χορτιάτη με σπασίματα κλπ καλό είναι να κρατήσει την κεραία που είναι προς Κάτω Κορυφή, αφού το σήμα από εκεί λογικά θα είναι και πιο ισχυρό από αυτό του Χορτιάτη.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά το πρόβλημα μπορεί να το λύσει εύκολα κάποιος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά εμπειρικά μπορεί να το κάνει και κάποιος τηλεθεατής από μόνος του αν ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες μας.

Επίσης καλό είναι αν στην εγκατάσταση υπάρχει ενισχυτής να ελεγχθεί αν όντως είναι απαραίτητος.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι τηλεθεατές έβαζαν ενισχυτές χωρίς κάποια μελέτη τεχνικού και στο ψηφιακό σήμα κάποιος ενισχυτής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, είτε γιατί κάνει υπερβολική ενίσχυση, είτε γιατί δημιουργεί κάποιες παρασιτικές συχνότητες και οι ψηφιακοί δέκτες που είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από τους αναλογικούς μπορεί λόγω ενισχυτή να έχουν πρόβλημα.”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *