Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Τα μύρτιλλα στη «μάχη» κατά των λιπαρών

Μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνουν την εμφάνιση φλεγμονών

Μια χούφτα άγρια μύρτιλλα την ημέρα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφής.

Το συγκεκριμένο είδος φρούτου ελαττώνει τις επιβλαβείς επιδράσεις της κατανάλωσης λιπαρών στον οργανισμό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν ερευνητές από πανεπιστήμιο της Φινλανδίας.

Οι επιστήμονες απέδειξαν για πρώτη φορά, ότι τα άγρια μύρτιλλα έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση και την αντιμετώπιση των φλεγμονών, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών που περιέχουν -χημικές ουσίες που καταπολεμούν διάφορες ασθένειες- σε σχέση με τα εμπορικά καλλιεργούμενα βατόμουρα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας ποντικιών για διάστημα τριών μηνών, στα οποία χορήγησαν τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Στη συνέχεια αξιολόγησαν τις επιδράσεις της διατροφής στα επίπεδα φλεγμονών που εμφάνισαν στα κύτταρά τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι τα ποντίκια που είχαν φάει άγρια μύρτιλλα εμφάνιζαν μειωμένα επίπεδα φλεγμονών, καθώς επίσης και μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο PLOS ONE. 
 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *