Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Έρχονται οι κβαντικές πιστωτικές κάρτες

Ένα από τα μειονεκτήματα των πιστωτικών καρτών είναι η ευκολία κλωνοποίησης τους με τα κατάλληλα μηχανήματα, αποτελώντας μπελά όχι μόνο για τους ανθρώπους οι οποίοι πέφτουν θύματα κλοπής, αλλά και για τις τράπεζες οι οποίες αναλαμβάνουν να αποτρέψουν την απάτη. 

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Twente εφηύραν μια νέα μέθοδο ασφαλείας. Αντί για μια μαγνητική ταινία, η κάρτα θα ενσωματώνει νανοσωματίδια και όταν η τράπεζα θα αναθέτει την κάρτα στον πελάτη, θα την περνάει από μια συσκευή laser. Το κβαντικό σχέδιο που θα δημιουργηθεί από τη σύγκρουση του laser με τα σωματίδια θα είναι τόσο τυχαίο, όσο και τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα, καθιστώντας την αντιγραφή της αν όχι αδύνατη, σίγουρα εξαιρετικά απαιτητική σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία. 

Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, η μέθοδος αυτή είναι συμβατή με τη σημερινή τεχνολογία. 



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *