Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κλείνει τμήμα της στη Ρωσία η Google

Η Google θα κλείσει σύντομα τα γραφεία των μηχανικών της στη Ρωσία σύμφωνα με το The Information. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έκανε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, αλλά πρέπει να έχει να έχει σχέση με τη νέα νομοθεσία περί Internet. 

Η κυβέρνηση του Putin πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι bloggers είναι υποχρεωμένοι να δηλωθούν στις αρχές και ετοιμάζεται να περάσει και ένα ακόμα, σύμφωνα με το οποίο οι διαχειριστές website αναγκάζονται να αποθηκεύουν ότι πληροφορίες έχουν στη διάθεση τους για Ρώσους πολίτες, μόνο σε server μέσα στα σύνορα της χώρας. 

Μετά και από μια επιδρομή σε ένα ξένο χειριστή e-business, η Google μάλλον νιώθει απειλημένη αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των δεδομένων που συλλέγει. Παρόλα αυτά, οι περίπου 50 μηχανικοί που θα επηρεαστούν από αυτή την κίνηση της Google, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλα τμήματα της εταιρίας.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *