Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ποιο θεωρείται ως το «τέλειο γυναικείο πρόσωπο» σε 19 χώρες του κόσμου

Ο «Ατλας της ομορφιάς» είναι το φιλόδοξο εγχείρημα της Μιχαέλα Νόροκ, μιας 30χρονης φωτογράφου από τη Ρουμανία που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο για να αποτυπώσει τα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς σε κάθε ήπειρο.


Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της, η Μιχαέλα φωτογράφισε εκατοντάδες γυναίκες σε φυσικούς χώρους, από τα βάθη των τροπικών δασών του Αμαζονίου μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η φωτογράφος αποφάσισε να φωτογραφίσει συνομήλικές της γυναίκες, γιατί θεωρεί ότι η σύγκριση ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους ομορφιάς είναι πιο εύκολη με αυτό τον τρόπο. Η Μιχαέλα προσπάθησε να κάνει την κάθε γυναίκα να αισθάνεται ιδιαίτερη και μοναδική, αναδεικνύοντας έτσι τη φυσική ομορφιά και την αυτοπεποίθησή της.



«Μερικές φορές έχω μόνο 30 δευτερόλεπτα για να κάνω ένα πορτρέτο, γιατί συναντώ τυχαία στον δρόμο ένα ενδιαφέρον πρόσωπο. Αλλες φορές περνάω περισσότερη ώρα μαζί με το μοντέλο μου, καθώς έχουμε επικοινωνήσει από πριν, μέσω των κοινωνικών δικτύων». Τα ταξίδια της και η επικοινωνία της με τις γυναίκες από όλο τον κόσμο έκαναν τη Μιχαέλα να συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά δεν είναι θέμα καλλωπισμού, χρημάτων και κοινωνικής κατάστασης, αλλά απλώς το να είσαι ο εαυτός σου.



Αυστραλία



Αγγλία



Νέα Ζηλανδία







ΗΠΑ





Κούβα







Περού







Κολομβία



Ισημερινός



Χιλή



Αμαζόνιος



Βραζιλία





Ινδονησία





Μιανμάρ





Κοιλάδα του Θιβέτ





Ιράν





Αιθιοπία





Χώρες της Βαλτικής



Γεωργία







Ρουμανία


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *