Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

25 Πράγματα που θα Πρέπει να Αρχίσεις να Κάνεις Τώρα που Είσαι 25

Όπως σου έχουμε ήδη πει, τα 25 είναι γαμώ τις ηλικίες. Τεχνικά είσαι ακόμα νέος- εξακολουθείς να είσαι ηλίθιος, πιθανώς φοράς ακόμα στενά τζιν και είναι ακόμα αποδεκτό να περνάς τις Κυριακές σου τρώγοντας κρύα πίτσα στο κρεβάτι- αλλά δεν είσαι καθόλου νέος. Ίσως έχεις βρει γκριζαρισμένες τρίχες στο κεφάλι. Ίσως έχεις ρυτίδες. Ίσως, την ώρα που σηκώνεσαι από τον καναπέ κάνεις ένας πολύ ανεπαίσθητο, πολύ ήσυχο θόρυβο. Με άλλα λόγια: ο θάνατος πλησιάζει. Μπορείς να ακούσεις αυτό τον ήχο; Αυτόν τον ήσυχο θόρυβο, κάτι σαν ταχυπαλμία; Αυτός είναι ο ήχος της λήθης, μια λήθη την οποία κοιτάζεις κατάματα.

Παρόλο που το σώμα σου γερνάει -και το μυαλό σου φθάνει στο σημείο να χορεύεις σε ένα κλαμπ και να λες "Τι σκατά είναι αυτό; Τι σκατά είναι αυτό; Αρνούμαι να χορέψω αυτό το τραγούδι. Αυτή δεν είναι μουσική, είναι απλά θόρυβοι"- τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Αν και δικαίως θα θρηνήσεις τις χαμένες πρώτες φορές των ημερών της νιότης -το πρώτο τσιγάρο σου, το πρώτο ποτό σου, το πρώτο σου πήδημα- θα είναι εντελώς παράλογο να σκεφτείς ότι δεν υπάρχει κάτι καινοτόμο στο να μεγαλώνεις.


Εδώ θα διαβάσεις τα 25 πράγματα που θα αρχίσεις πραγματικά να απολαμβάνεις μόλις πατήσεις τα 25.

1. Βάλε μια τάξη στα οικονομικά σου

Παιδιά, σήμερα θα πούμε γιατί μερικές φορές είναι φθηνότερο να πάρεις δάνειο για να καλύψεις τα χρέη σου από ότι να κάνεις υπεραναλήψεις. Και στη συνέχεια θα δούμε διαφημίσεις τραπεζών για να καταλάβουμε εάν το να αλλάξουμε τράπεζα θα μπορούσε να μας ωφελήσει. Εξάλλου, δεν οφείλουμε να μείνουμε πιστοί σε μια τράπεζα επειδή έτυχε κάποτε να μας ενέκρινε φοιτητικό δάνειο.

Αλήθεια, όλα αυτά δεν έχουν ενδιαφέρον; Όχι! Ακούγονται και είναι βαρετά. Ωστόσο το να απελευθερωθούμε από το άγχος που προκαλούν τα παραπάνω μπορεί να είναι απίστευτα συναρπαστική εμπειρία. Το να βάζεις τα οικονομικά σου σε τάξη είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το να λαμβάνεις μπιλιετάκια από την τράπεζα ότι έχεις κάνει υπερανάληψη.
2. Αποφάσισε με ποιους φίλους θέλεις να έχεις αναμνήσεις

Στα 25, είσαι περίπου τρία χρόνια από το καλοκαίρι το οποίο μου αρέσει να αποκαλώ «το καλοκαίρι όπου κάθε μαλάκας που γνωρίζεις παντρεύεται». Είναι το καλοκαίρι που κάθεσαι σε ωραίες βεράντες, δεν βρίζεις όταν είσαι περιτριγυρισμένος από ηλικιωμένες θείες και αντιλαμβάνεσαι ότι το να παίρνεις ναρκωτικά δίπλα σε πιτσιρίκια δεν είναι καλή ιδέα. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για σένα. Όντας περιτριγυρισμένος από όλη αυτή την ευχάριστη ατμόσφαιρα και αγάπη καταλαβαίνεις ότι είσαι καταδικασμένος να μείνεις μόνος.

Μόνος, αλλά θα είσαι για τους φίλους σου. Στα 25 έχεις δυο είδη φίλων, εκείνους που τα ψιλοέχουν χαμένα και με τους οποίους έκανες παρέα στο σχολείο και τους πραγματικά ενήλικες φίλους με τους οποίους βγαίνεις κάθε εβδομάδα. Τώρα, εργάζεσαι πλέον. Έχεις δουλειές να κάνεις. Σε προσκαλούν σε γάμους και έχεις τραπεζικές υποχρεώσεις. Και τώρα που το ένα τέταρτο της ζωής σου έχει ήδη πάει στον κάλαθο των αχρήστων, ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Έχει αξία λοιπόν να εξακολουθείς να κάνεις παρέα με τους φίλους από το σχολείο;

Στο μακρινό μέλλον, εκτιμώ ότι όταν θα είμαι γέρος θα έχω ανάγκη τους πραγματικούς μου φίλους, εκείνους με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ αναμνήσεις, να πούμε τι μαλακίες κάναμε στα 20 μας. Διάλεξέ τους από τώρα.



Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Tony Newell
3. Μάθε κάτι καινούριο

Όταν μπήκα στα 20 και προτού να κινδυνεύω να εμφανίσω διαβήτη, πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο αστείο πράγμα από τους ανθρώπους που μεγαλώνουν και διαλέγουν ένα νέο χόμπι μέσω μαθημάτων για ενήλικες. Μα καλά θέλεις να μάθεις καινούρια πράγματα; Στον ελεύθερο χρόνο σου; Σπασίκλα!

Τώρα όμως το καταλαβαίνω. Δεν έχω μάθει τίποτα καινούριο εδώ και πολύ καιρό και είναι ωραίο να μαθαίνεις κάτι με τους δικούς σου όρους και όχι από κάποιον στο βήμα του ομιλητή. Επίσης, πλέον, κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας κοιτάω την οθόνη του υπολογιστή μου. Προφανώς και είναι πιο ωραίο να μάθω να κάνω ορειβασία ή και να παίζω... μπάτμιντον! Αρκεί να βλέπω το Twitter, έστω μια ώρα λιγότερο την ημέρα.
4. Άκου τους γονείς σου

Είσαι πλέον ενήλικος. Και οι γονείς σου δεν μπορούν να σε βάλουν τιμωρία ή να στην πουν για το κάπνισμα. Ακόμα κι αν τους θεωρείς βαρετούς και πως δεν υπάρχουν πολλά να σε συνδέουν μαζί τους, δώσε τους μια ευκαιρία. Πήγαινε σε ένα μπαρ με τον πατέρα σου και θα καταλάβεις πόση φάση έχει μετά από δυο-τρία ποτά. Θα σου πει ένα κάρο ιστορίες, από το πώς ξενοκοιμόταν πριν να γνωρίσει την μάνα σου μέχρι το ότι δεν καταλαβαίνει Χριστό από flash mobs και pen drives. Βρες χρόνο να γνωρίσεις τους γονείς σου. Είναι πολύ πιο κουλ από όσο νομίζεις.
5. Μάθε να συντηρείς το σπίτι σου

Θυμάσαι που τα φώτα στο διαμέρισμά σου σβήνουν μόνα τους; Ξέρεις ότι μπορείς να το επιδιορθώσεις μόνος σου χωρίς να φωνάξεις ηλεκτρολόγο; Απλά άλλαξε λάμπες. Ή αντικατέστησε την ασφάλεια - πράγμα εύκολο και να το αγοράσεις και να το κάνεις. Το να συναρμολογείς μόνος σου έπιπλα είναι πολύ διασκεδαστικό και αντιστοιχεί με κάτι θεϊκό όταν στήσεις π.χ. ένα τραπέζι, βάλεις πάνω μια μικρή γλάστρα και δεν καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο.


6. Κάνε κάτι που ήθελες πάντα να κάνεις

«Ήθελα πάντα να πάω στη Νέα Υόρκη» λέω συνήθως σε εκείνους που επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη. Ξέρεις πόσο μέτριο είναι αυτό το όνειρο; Θα μπορούσα να το κάνω αυτή τη στιγμή. Θα στοίχιζε περίπου 2.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των φαστ φουντ γευμάτων μου. Εάν πάντα ήθελες να κάνεις κάτι, κάντο το γαμημένο. Είσαι 25. Ποιος θα σε σταματήσει;
7. Γίνε ο/η πιο κουλ θείος/θεία γίνεται

Πιθανώς να έχεις ήδη δικό σου παιδί. Συγχαρητήρια που θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος όλο το υπόλοιπο της ζωής σου μέχρι να πεθάνεις. Εάν δεν έχεις, βρες το κοντινότερο ξαδερφάκι ή ανιψάκι ή κάτι τέτοιο και γίνε ο πιο σούπερ θείος/θεία που μπορείς. Ο στόχος είναι να αρέσεις στο παιδί περισσότερο από ότι οι γονείς του, κάνοντάς του τα χατίρια που δεν του κάνουν οι άλλοι. Το καλύτερο είναι ότι μόλις αρχίσει να κλαίει ή να τα κάνει πάνω του εσύ θα μπορείς να φύγεις για το σπίτι σου.



Φωτογραφία: Bruno Bayley
8. Κάνε κάτι με τα σαββατοκύριακά σου

Το να χάσεις όλο το ΣΚ σου βλέποντας σειρές στην τηλεόραση, το συνδρομητικό ή το DVD είναι το πιο εύκολο πράγμα. Και θα έρθει η στιγμή που όταν σε καλούν θα αρνείσαι τις προσκλήσεις γιατί έχεις να δεις το τέλος μιας σειράς. Έπειτα οι φίλοι σου θα πάψουν να σου τηλεφωνούν και σε πέντε χρόνια από σήμερα θα αναρωτιούνται τι απέγινες. Κάποιοι θα πουν ότι είχες αρχίσει να γίνεσαι βαρετός. Τα ΣΚ σου θα είναι όπως επιλέξεις να είναι. Βγες έξω από το σπίτι. Πήγαινε για πεζοπορία, σε γκαλερί τέχνης. Οπουδήποτε δεν μπορείς να κάθεσαι «χυμένος» στον καναπέ.
9. Μάθε να μαγειρεύεις τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές γεύμα

Εάν μαγειρεύεις καλά, π.χ παίρνεις 8 με άριστα το 10, μπορείς να ψήσεις κόσμο να κοιμηθεί μαζί σου. Εάν είσαι ωραίος, το 8 μπορεί να γίνει και 7. Και πώς γίνεται; Καλείς το πρόσωπο στο σπίτι σου, ανοίγεις ένα μπουκάλι κρασί, μαγειρεύεις ενώπιόν του και στη συνέχεια κάνετε σεξ. Είναι βασική ανθρώπινη αντίδραση όταν κάποιος σε δει να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις γλυκό.



Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr James Savage
10. Μάθε πώς να ψήνεις ένα κοτόπουλο

Πάρε ένα κοτόπουλο. Βάλτου αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τρίψε με λεμόνι την πέτσα του και βάλτο στον φούρνο για 1,5-2 ώρες. Και το κοτόπουλο είναι έτοιμο! Το δέρμα είναι τραγανό και το κρέας νοστιμότατο. Καταβρόχθισέ το σαν πρωτόγονος και εάν σου περισσέψει λίγο ανακύκλωσέ το και φτιάξε φαγητό για την επομένη.



πηγη: vice.com.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *