Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες, τα σεντόνια & τον… σκύλο;

Την απάντηση δίνει ομάδα βρετανών μικροβιολόγων που μελέτησαν τη συμπεριφορά των μικροβίων αλλά και τις... ετικέτες των ρούχων.


Το κινητό
Κάθε μέρα με αντιμικροβιακά μαντηλάκια. Μην ξεχνάτε ότι το πιάνουμε πάνω από 150 φορές την ημέρα!

Τα σεντόνια

Μια φορά την εβδομάδα στους 60 βαθμούς κατά προτίμηση ώστε να εξολοθρευτούν τα μικρόβια. Άλλωστε τα σεντόνια «υποδέχονται» αρκετές χιλιάδες από τα εκατομμύρια νεκρά κύτταρα επιδερμίδας που χάνουμε κάθε μέρα.

Τα μαξιλάρια
Κάθε τρεις μήνες. Τα περισσότερα μαξιλάρια μπαίνουν στο πλυντήριο. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει ότι έως και το ένα τρίτο του βάρους ενός πολυκαιρισμένου μαξιλαριού είναι ακάρεα σκόνης και νεκρά κύτταρα.

Το τζιν
Αφού το φορέσουμε πέντε φορές καλύτερα να το βάλουμε στο πλυντήριο. Συχνότερο πλύσιμο θα φθείρει το ρούχο. Για να τα προστατέψουμε τα πλένουμε από την ανάποδη.

Το σουτιέν
Μετά από δυο μέρες χρήσης ας το πλύνουμε. Στο χέρι όμως για να μην καταστραφεί η ελαστικότητά του.

Τις πιζάμες
Το κάτω μέρος συνιστάται να πλένεται μετά από δυο ημέρες χρήσης. Το πάνω αντέχει λίγο παραπάνω.

Ο… σκύλος
Ας μην ξεχνάμε την φροντίδα του κατοικιδίου μας. Κάθε δύο μήνες χρειάζεται το μπανάκι του κι αυτό με σαμπουάν για σκύλους!

Οι πετσέτες της κουζίνας
Μετά από κάθε χρήση τις βάζουμε στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία και αφού στεγνώσουν τις σιδερώνουμε καλά. Ο λόγος; Στις πετσέτες βάσει ερευνών τα μικρόβια κάνουν πάρτι. 
 

ΠΗΓΗ: vita.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *