Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η Εδεσσαία Μαρία Σαμαρινού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Η Εδεσσαία νεαρη αθλήτρια αλπικών αγωνισμάτων, Σαμαρινου Μαρία και μέλος του ΟΧΕ Έδεσσας και της Εθνικής Ελλάδας, ανοίγει τα φτερά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων που θα πραγματοποιηθεί στο Colorado των Η.Π.Α, από 12 έως 16 Φεβρουαρίου 2015 στο οποίο θα συμμετάσχουν 700 σκιέρ από 70 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο.

Από το 2009 που ξεκίνησε την αγωνιστική της δραστηριότητα στα αθλήματα της τεχνικής κατάβασης (slalom) και της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ( giant slalom) , έχει αποσπάσει συνολικά 10 χρυσά μετάλλια - κύπελλα και 12 αργυρά. Το 2009 και το 2010 κατέκτησε την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και τεχνικής κατάβασης αντίστοιχα και έτσι εκπροσώπησε την Ελλάδα δύο φορές σε Παγκόσμιους και διεθνής αγώνες.

Η Μαρία κατά την διάρκεια της φετινής της προετοιμασίας, πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Σλοβακία και ως η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, κατατάχθηκε στην 13 θέση στην κατηγορία νεανίδων. Επίσης, δημιούργησε εντυπωσιακή εμφάνιση στους διεθνείς αγώνες αλπικού σκι που έγιναν στο Μπoροβιτς της Βουλγαρίας (02 Φεβρουαρίου 2015). Η αθλήτρια του ΟΧΕ Έδεσσας κατέκτησε την 3η θέση και δυο χάλκινα μετάλλια, στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης και του γιγαντιαίου, με την πολύ καλή επίδοση χρόνου.

Οι αγώνες αυτοί, η επίμονη και επίπονη προετοιμασία της, απέδωσαν καρπούς, παραχωρώντας της το «εισιτήριο» για την Παγκόσμια διοργάνωση του Κυπέλλου των αλπικών αγωνισμάτων, και μια πολύ καλή βαθμολογία F.I.S, κατατάσσοντας πρώτη ανάμεσα στις Ελληνίδες συναθλήτριές της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία συνεχίζει την ενεργό της δράση, με ίδιες οικονομικές δυνάμεις και την υποστήριξη της οικογένειας της Αλεξίας και Αθανάσιου Σαμαρινου και αυτό κάνει την προσπάθεια περισσότερο σημαντική και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτή τη συμμετοχή αλλά και σε όλα τα όνειρά της. Επόμενος στόχος πλέον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 στο Πιεογκτσάγκ της Νότιας Κορέας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *