Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Θεοδωρας Τζάκρη με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 27-3-2015 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη στο γραφείο της στα Γιαννιτσά με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τοποθετηθεί
και υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία ενόψει του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας» που δόθηκε προς διαβούλευση και θα κατατεθεί στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, στο οποίο προβλέπεται η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Όπως ενημέρωσαν την κ. Τζάκρη οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι δημοτικοί αστυνομικοί που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα την 23η-9-2013 αριθμούσαν 3.500 και μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας 1.300 εξ αυτών μετατάχθηκαν σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες (φυλακές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κ.λπ.), 540 εξαιρέθηκαν της μετακίνησης και έμειναν στις θέσεις τους, 130 παρέμειναν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και περίπου 1.500 μετατάχθηκαν στην ΕΛΑΣ, εκ των οποίων οι 450 (ποσοστό περίπου 1/3 εξ’ αυτών) επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή ως ειδικό ένστολο προσωπικό με καθήκοντα δημοτικής αστυνόμευσης στις νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν και που δεν ασκούν καμία επίδραση στις οργανικές θέσεις των αστυνομικών, δυνατότητα που αποδέχεται και η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Το σχέδιο νόμου όμως που βρίσκεται σε διαβούλευση δεν προβλέπει την δυνατότητα αυτή, παρά το γεγονός ότι συζητούνταν ότι θα είναι τελείως εθελοντικό και θα δίνεται στα πλαίσια μιας «μίνι κινητικότητας» που για άλλες κατηγορίες διαθεσίμων - απολυμένων προβλέπεται, να επιλέξει κάποιος πρώην δημοτικός αστυνομικός και την παραμονή του στις τάξεις της ΕΛΑΣ ως ειδικό ένστολο προσωπικό με καθήκοντα δημοτικής αστυνόμευσης, ενώ δίνεται η δυνατότητα όσοι το επιθυμούν να παραμείνουν στην διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών για να μεταταχθούν σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κ.λπ.) με την αιτιολογία ότι το νέο σώμα των δημοτικών αστυνομικών που μάλλον θα ονομαστούν «Κοινωνικοί Διαμεσολαβητές» θα είναι αποδυναμωμένο ευθύς εξ αρχής.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν την συνδρομή της κ. Τζάκρη ώστε να προβλεφθεί νομοθετικά η δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να παραμείνουν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό, υπό την ειδική κατηγορία «ειδικό ένστολο προσωπικό με καθήκοντα δημοτικής αστυνόμευσης», με διάφορα καθήκοντα από αυτά του νέου σώματος των κοινωνικών διαμεσολαβητών που σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα περιορίζονται μόνο σε θέματα ελέγχων παράνομης στάθμευσης και όχι σε θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας κ.λπ., ώστε αφού λάβουν και την απαραίτητη εκπαίδευση να μπορούν να είναι περισσότερο χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.

Η κ. Τζάκρη θεώρησε λογική την πρόβλεψη της δυνατότητας επιλογής και δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους Υπουργούς.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *