Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συναντήσεις – συνεργασίες Γιάννη Σηφάκη με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και τον Γενικό Διευθυντή Προστασίας Δασών

Την εβδομάδα που πέρασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε και συνεργάστηκε με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ για θέματα που αφορούν το κτηματολόγιο Αλμωπίας και Έδεσσας. 

Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ κ. Λιακόπουλος, η Κα Ελεωνόρα Δημαλέξη, επιβλέπουσα μηχανικός ΕΚΧΑ ΑΕ, ο Κος Γεώργιος Πούλιος, Δικηγόρος ΕΚΧΑ ΑΕ, η Κα Ελεωνόρα Ανδρεαδάκη και η Κα Ιωαννίδου που είναι υπεύθυνοι από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ για την σύνταξη των κτηματολογίων Έδεσσας και Αλμωπίας. 

Στην συνάντηση διερευνήθηκαν τα αίτια της καθυστέρησης κατάθεσης δήλωσης από τους κατοίκους των Δήμων Αλμωπίας και Έδεσσας ( έχει κατατεθεί μόλις το 10% των δηλώσεων) και αναλύθηκαν σημαντικά θέματα που παρουσιάζονται στην εργασία αυτή. 

Το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι απαιτείται περαιτέρω αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για να σταματήσει η διαφαινόμενη ανησυχία τους ότι η δήλωση των ιδιοκτησιών τους θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. 

Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ διευκρίνισε ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων ( όταν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και συμβόλαια) η δήλωση ιδιοκτησίας με επίσκεψη των πολιτών στα γραφεία του Κτηματολογίου επιβαρύνεται ελάχιστα. Πρόβλημα δημιουργείται στις περιπτώσεις των τοπικών διαμερισμάτων στα οποία δεν υπάρχουν τίτλοι, περιπτώσεις στις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί με την επίσκεψη του στα γραφεία του Κτηματολογίου στον Εξαπλάτανο και στην Έδεσσα για τον ασφαλέστερο και φτηνότερο τρόπο ολοκλήρωσης της δήλωσης του. 

Μετά από αίτημα του βουλευτή δεσμεύτηκαν τα στελέχη της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ να ενημερώσουν αυτοπροσώπως σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σύντομα τους Δημάρχους και τους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας με απλό και κατανοητό τρόπο για την διαδικασία και το κόστος της. 



Ακόμη ο κ. Σηφάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή προστασίας Δασών κ. Δημόπουλο για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των υλοτόμων της Αλμωπίας για τον τρόπο που θα γίνει φέτος η διαχείριση των συστάδων και έλαβε την διαβεβαίωση του ότι το θέμα είναι σε τελική φάση διευθέτησης, το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τρίμηνης παράτασης υποβολής της διαχειριστικής μελέτης για να γίνει δυνατή η διαχείριση των συστάδων με τον Ν. 126/86, κάτι που ικανοποιεί το αίτημα των υλοτόμων όπως αναδείχτηκε στην κινητοποίηση τους στο Δασαρχείο Αριδαίας όσο και στην σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ακόμη στην συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την εξασφάλιση δικαιώματος χρήσης για αγροτική χρήση σε δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000, ο Κος Σηφάκης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και ο κ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα τις μελετήσουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *