Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει αυτοκτονία

Σε αυτοκτονία οφείλεται τελικά ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Από στιγμή σε στιγμή αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων (ολοκληρώθηκαν οι αιματολογικές και ιστολογικές) που θα επισφραγίσουν εάν υπήρξε προθανάτιο τραύμα (μώλωπες) στο σώμα του 20χρονου φοιτητή. Από εκεί και πέρα, ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανιχνευτούν οι λόγοι που οδήγησαν στην μοιραία κατάληξη του άτυχου νεαρού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι καταθέσεις φοιτητών από μηδενική βάση.


Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Το γεγονός πιστοποιεί ότι η πέψη στο στομάχι του, δεν είχε ακόμη ξεκινήσει. Ο ίδιος, σύμφωνα με μαρτυρίες, ανήμερα της 6ης Φεβρουαρίου, έφαγε και έφυγε από κατευθείαν από τη σχολή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 20χρονος πέθανε από αιμορραγικό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο. Δίπλα στο άψυχο σώμα του Βαγγέλη, το οποίο εντόπισε στις 7.40 το πρωί της Κυριακής ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή, βρέθηκε στα αριστερά του ένα μαχαίρι. Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας.

Το μαχαίρι αρκετά υψηλού κόστους κατασκευάστηκε στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται ευρέως στην Κρήτη, για γδάρσιμο ζώων. Πιθανολογείται ότι ανήκε στον αυτόχειρα. Είχε φαρδιά ξύλινη λαβή με λάμα 10 εκατοστών.

Από τον ιατροδικαστή εντοπίστηκαν και μεταθανάτιες κακώσεις, οι οποίες προέρχονται από ζώα ή και πουλιά. "Ο χρόνος θανάτου ταυτίζεται πλήρως με την ημέρα της εξαφάνισης", ανέφεραν στο NEWS 247 πηγές της αστυνομίας.

Πέραν της προθανάτιας τομής στον δεξί καρπό, δεν φαίνεται από τις μέχρι τώρα εξετάσεις να προκύπτει, άλλο τραύμα στο σώμα του εξωτερικά.

"Πρόκειται περί καθαρής αυτοκτονίας", δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος στο news 247.

Για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αυτοχειρία, θα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή του βίαιου εξαναγκασμού ή του βίαιου πειθαναγκασμού ή της άσκησης βίας. Αν επιβεβαιωθεί και από τις τοξικολογικές, ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν φέρει κάποιο άλλο προθανάτιο τραύμα ή κάποιο μώλωπα, οι άνθρωποι που τον οδήγησαν στο θάνατο, θα πέσουν στα "μαλακά".

Το μόνο που μπορεί να γίνει για να διωχθούν, είναι οι μαρτυρίες και το προανακριτικό υλικό και με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών και του εκφοβισμού.


Από το οδοιπορικό στην περιοχή, προκύπτει ότι πρόκειται για αχανή έκταση, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων είχε πλημμυρίσει και είχε μετατραπεί σε τεράστια λίμνη. Γι΄αυτό ίσως και δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τον παπά της ενορίας, τον πάτερ Γεώργιο, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *