Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γεννήθηκε ο Σαντάμ Χουσέιν (Σαν σήμερα 28/4)

1996 στην Αυστραλία, 29χρονος ψυχασθενής άνοιξε πυρ εναντίον τουριστών, σκοτώνοντας 33 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες, στο θέρετρο Πορτ Άρθουρ της Τασμανίας.

1937 γεννήθηκε ο Σαντάμ Χουσέιν, πρόεδρος του Ιράκ από το 1979 μέχρι το 2003, όταν εισέβαλαν οι Αμερικανοί. Το 2005 του απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καταδικάστηκε σε θάνατον δι' απαγχονισμού στις 5 Νοεμβρίου του 2006 και εκτελέστηκε τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου.

1992 Δακρυσμένος μπροστά στο φακό της τηλεόρασης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλώνει: «Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική».





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 28/4

1980Ο μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker BandTommy Caldwell (Thomas Michael Caldwell 1949-1980) υποκύπτει στα τραύματα του μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε έξι ημέρες νωρίτερα με το τζιπ του. Ήταν 30 ετών. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του southern rock στις αρχές της δεκαετίες του '70.
1940Ο Glenn Miller ηχογραφεί το "Pennsylvania 6-5000". Είναι μια δημιουργία των Bill FineganJerry Gray και Carl Sigman. Ο τηλεφωνικός αριθμός 6-5000 άνηκε στο νυχτερινό κέντρο Café Rouge του ξενοδοχείου Pennsylvania της Νέας Υόρκης, στο οποίο σύχναζαν μεγάλοι μουσικοί της εποχής όπως οι Benny GoodmanThe Dorsey BrothersArtie Shaw και ο ίδιος ο Glenn Miller.


Αθλητισμός 28/4


28/4/2010 Ο Γιάννης Δάρας εκλέγεται πρόεδρος της UEPS (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών) με 27 ψήφους υπερ και 11 κατά, επικρατώντας του Κροάτη αντιπάλου του, Γιούρα Όζμετς κατά τη διάρκεια του 32ου Συνεδρίου της Ένωσης που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο Γιάννης Δάρας είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητικός συντάκτης μετά τον Ηλία Σπορίδη, ο οποίος καταλαμβάνει το υψηλότερο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών για τα επόμενα 4 χρόνια.

28/4/2004 Τελευταία εμφάνιση του 37χρονου Roberto Baggio με την Ιταλία στο ισόπαλο 1-1 φιλικό ενάντια στην Ισπανία. Αποκορύφωμα της καριέρας του χαρισματικού μέσου οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 οδηγώντας τους ''ατζούρι'' στον τελικό με τη Βραζιλία, όπου έγινε ο μοιραίος παίκτης αστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι





Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *