Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Επαφές του Δημάρχου Αλμωπίας στην Αθήνα

Συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Γιάννης Κετικίδης, μαζί με τον Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σηφάκη, με στόχο την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Δήμο μας.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με Υπηρεσιακούς παράγοντες για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων των τέως ΤΕΑ στον Δήμο για την στέγαση υπηρεσιών, καθώς επίσης και το πρόβλημα με το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας.

Συγκεκριμένα, υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Δημητρίου και τον Διευθυντή εκμετάλλευσης κ. Ιωάννη Τσαμποδήμο και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΤΑΔ και Δήμου για τον εκχιονισμό του δρόμου από Σαρακηνούς και Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και προτάσεις για την βιωσιμότητα του. Ακόμη συζήτησαν τις ενέργειες που απαιτούνται για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων των τέως ΤΕΑ στον Δήμο. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το ΕΠΠΕΡΑΑ, για τα μεγάλα έργα του αποχετευτικού της Αριδαίας και του βιολογικού καθαρισμού, καθώς επίσης και το Πράσινο Ταμείο το οποίο καταπιάνεται με ζητήματα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ακόμη επισκέφτηκαν το Υπουργείο Οικονομίας για το μεγάλο πρόβλημα του έργου ύδρευσης στο οποίο έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο, μετά από σχετική πρόταση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η επιστροφή από την ΔΕΥΑ Αλμωπίας ποσού περίπου 1.500.000 ευρώ που αποτελούσε την κρατική επιχορήγηση για το έργο, εξαιτίας του γεγονότος ότι το έργο δεν κατέστη λειτουργικό. 

Έγινε συνεννόηση για την αναβολή εκτέλεσης της απόφασης μετά από τις άμεσες ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος τις επόμενες μέρες για αναστολή και έφεση. Θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος το ταχύτερο δυνατόν για να καταστεί το έργο λειτουργικό. Αυτό μπορεί να γίνει με την διεκδίκηση κονδυλίου περίπου 150.000 ευρώ για να κατασκευαστεί άλλη γεώτρηση και δίκτυο σωληνώσεων περί τα 2.500 μέτρα. 

Όπως δήλωσαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος τη ΔΕΥΑ κ. Γιάννης Κετικίδης, «είναι δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καταστεί το έργο λειτουργικό και να δοθεί προς χρήση στους πολίτες». Επίσης ευχαρίστησαν τον Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη για την άψογη συνεργασία και σημείωσαν ότι ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής είναι καθημερινός και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου Δήμου, ανοιχτού σε όλους τους πολίτες.


Δήμος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *