Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τα πιο κρυστάλλινα νερά του κόσμου (pics)

Ας πάρουμε μια γεύση από τα πιο κρυστάλλινα νερά που υπάρχουν στον κόσμο και που αξίζει τον κόπο να επισκεφτούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.







Νησί Λιναπακάν, Φιλιππίνες

Η επαρχία του Palawan φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες, όχι μόνο των Φιλιππίνων, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Αποτελείται από πολλά μικρά νησιά, ένα εκ των οποίων είναι και το Linapacan, με παραλία με άσπρη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Το μέρος είναι παρθένο και το νησί έχει περίπου 14 χιλιάδες κατοίκους.


Μαλδίβες
Υπάρχει λόγος που οι Μαλδίβες έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς κι αυτός είναι τα πεντακάθαρα νερά τους, το υπέροχο χρώμα τους και ένα από τα πιο διαφορετικά οικοσυστήματα του πλανήτη. Δεν αποτελεί επίσης έκπληξη για κανέναν το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί το κύριο γρανάζι στην οικονομία τους, με τις ορδές των τουριστών να καταφτάνουν κάθε χρόνο για να πάρουν μια γεύση από… παράδεισο.

Λίμνη Πέιτο, Καναδάς
Αν και οι θερμοκρασίες εδώ ξεφεύγουν, οι λίμνες του Καναδά μπαίνουν σίγουρα στη λίστα με τις πιο όμορφες λίμνες του πλανήτη. Τη λίμνη Πέιτο στο Εθνικό Πάρκο Banff στα Rocky Mountains είναι καλύτερο να την επισκεφτείτε τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού όπου παίρνει ένα πανέμορφο τιρκουάζ χρώμα, με τις φωτογραφίες της να δημοσιεύονται παντού, χωρίς photoshop, και να προκαλούν θαυμασμό.

Λίμνη Κρέιτερ, Όρεγκον
Πρόκειται για μία λίμνη-καλντέρα στη νοτιοκεντρική περιοχή του Όρεγκον, ιδιαίτερης ομορφιάς. Δημιουργήθηκε με την κατάρρευση του ηφαιστείου Mazama χιλιάδες χρόνια πριν και είναι η πιο βαθιά λίμνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νησί Χόλμποξ, Μεξικό
Γνωστό και ως η χώρα όπου όλοι οι αστέρες του Χόλιγουντ «πετάγονται» για ολιγοήμερες διακοπές, το Μεξικό φημίζεται για κάποια από τα πιο κρυστάλλινα νερά του πλανήτη. Το νησί Holbox, μάλιστα, στη χερσόνησο Γιουκατάν, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για kitesurf λόγω των ιδανικών συνθηκών του: ρηχά νερά, ανοιχτή θάλασσα και λίγο αέρα για να πάρουμε… μπρος.

Αλικαρνασσός, Τουρκία
Στην Αλικαρνασσό της νοτιοδυτικής Τουρκίας απέναντι από την Κω, τα νερά είναι μαγευτικά κρυστάλλινα, με πολλούς από αυτούς που έχουν βουτήξει να αναφέρουν ότι είναι τόσο καθαρά και διάφανα που κάνουν τα καράβια που πλέουν σε αυτά να μοιάζουν σαν να βρίσκονται στον αέρα.

Σαρδηνία, Ιταλία
Ένα όμορφο, μεσογειακό νησί στη δυτική ακτή της Ιταλίας, η Σαρδηνία είναι γνωστή για τις παραλίες που κόβουν την ανάσα και τα τοπία της που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Στη Σαρδηνία εντυπωσιάζουν, επίσης, οι παλιότερες δομές που διατηρούνται από κάποιες περιοχές της, ενώ φυσικά τα νερά της είναι αναζωογονητικά και εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη της.

Ποταμός Βερζάσκα, Ελβετία
Στη νότια Ελβετία βρίσκεται ο τριάντα χιλιομέτρων ποταμός Βερζάσκα, ο οποίος εκβάλλει στη λίμνη Ματζόρε και πέραν των κρυστάλλινων νερών του με τα τιρκουάζ –και όχι μόνο- χρώματά του, χαρακτηρίζεται και από ισχυρά και επικίνδυνα ρεύματα. Για πολλούς αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving, ενώ στην κοιλάδα Βερζάσκα πραγματοποιείται και bungee jumping.

Πηγές Pupu, Νέα Ζηλανδία
Η μαγεία και η ομορφιά της Νέας Ζηλανδίας, ως γνωστόν, δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί με λέξεις, ούτε να αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και στην περίπτωση του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας είναι οι πηγές Pupu, οι οποίες σύμφωνα με τους Μαορί έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, μάλλον λόγω της απόλυτης καθαρότητας του νερού και το μεγάλο όγκο αυτού που αποβάλλεται, φτάνοντας τα 14 χιλιάδες λίτρα το δευτερόλεπτο!

Belo Sur Mer, Μαδαγασκάρη
Στην παραλιακή περιοχή Belo Sur Mer στη Μαδαγασκάρη, στα 80 χιλιόμετρα περίπου από την ακτή, υπάρχουν παρθένα νησιά προσβάσιμα μόνο με καραβάκι, στα οποία συναντώνται τα πιο διάφανα και δροσερά νερά, σε συνδυασμό με την πιο φρέσκια άμμο. Εκεί, λόγω της πλούσιας θαλάσσιας ζωής και βυθού, ενδείκνυται η κατάδυση, προκειμένου να θαυμάσει κάποιος από κοντά το θαλάσσιο αυτό θαύμα.





perierga.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *