Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Π.Ε. Πέλλας

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας, το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» και τους Ποντιακούς και Προσφυγικούς Συλλόγους της Π.Ε. Πέλλας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Π.Ε. Πέλλας και παρακαλούμε να παραστείτε με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’ αυτό. 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούνται για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων για την εκφώνηση ομιλιών ανήμερα της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εκφώνηση ομιλιών για τη Γενοκτονία των Ποντίων στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας, με μέριμνα των Διευθυντών και εκπαιδευτικών. 


Κυριακή 24 Μαΐου 2015


Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Σκέπης 

10:00-10:30π.μ. 

Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας και ομιλία από τον Σάββα Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποντίων Μεσσιανού με θέμα «Γενοκτονία Ποντίων, ημέρα μνήμης και κρίσεων». 


10.45-11.15 

Τελετή Μνημοσύνης στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου) 


Τρισάγιο και 

· Ανάγνωση ψηφίσματος από τον Ανδρέα Τσίλια, Πρόεδρο Συλλόγου Ποντίων Παναγίτσας «Ακρίτες» 

· Απαγγελία Ποιημάτων 

· Μουσικό δρώμενο από μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Γιαννιτσών, σε σύμπραξη με το Μουσικό Τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Στεφανίδη 

· Προσκλητήριο ανταρτών και Πυρρίχιος χορός από χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας Κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων: 

1. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας 

2. Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας 

3. Δήμαρχος Έδεσσας 

4. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας 

5. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας 

6. Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας 

7. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 

8. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 

9. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας 

10. Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας 

11. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών 

12. Εκπρόσωπος Ποντιακών Συλλόγων και Σωματείων 

13. Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Ν. Πέλλας 

14. Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου 

15. Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας 

16. Εθνική Αντίσταση Π.Ε. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ) 

17. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων 

18. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Π.Ε. Πέλλας 

19. Ένωση Παλαιών Προσκόπων 

20. Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 2381-3-51205, 6944-252208) 

· 

· Σιγή ενός λεπτού 

· Εθνικός Ύμνος Στο χώρο του μνημείου θα υπάρχει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών Επίσης, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζονται: 

Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2015.

Β) Φωταγώγηση σε όλα τα δημόσια καταστήματα, καταστήματα Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και οργανισμών κοινής ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. 

Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Μάρκος Μάρκου και Ιωάννης Τσίκος και συντονιστής των εκδηλώσεων ο κ. Χρήστος Μπιμπίτσος (Π.Ε. Πέλλας). Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *