Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη για την ανάπτυξη της Αλμωπίας με πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη

Πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Πέλλας συνάντηση του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Θεοδωρίδη Θόδωρο και τον Δήμαρχο Αλμωπίας Κο Δημήτρη Μπίνο με στόχο τον συντονισμό όλων για την εκπόνηση μελετών έτσι ώστε η εκκίνηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων να βρεί έτοιμη την Αλμωπία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Πέλλας, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων από τον Δήμο Αλμωπίας.

Στην συνάντηση αφού παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες (κυρίως από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας) εκτιμήθηκαν οι προτεραιότητες και συζητήθηκαν τρόποι να χρηματοδοτηθούν μελέτες που πρέπει να ωριμάσουν σύντομα.



Οι προτεραιότητες είναι 

Έργα συγκράτησης επιφανειακών νερών για την άρδευση των αγροκτημάτων (λιμνοδεξαμενή Προδρόμου, Ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Προμάχων-Σωσάνδρας- Λυκοστόμου, επισκευή της λιμνοδεξαμενής Θεοδωρακίου, επανεξέταση αξιοποίησης λιμνοδεξαμενής Νότιας, εκβάθυνση μικρών φυσικών λιμνών στο αγρόκτημα Αρχαγγέλου).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σωληνωτό αρδευτικό έργο Αριδαίας- Υδραίας που θα ξεκινά ανάντι της γέφυρας της Αριδαίας προς Εξαπλάτανο και θα καταλήγει στην θέση που κάθε χρόνο γίνεται το πρόχειρο αρδευτικό φράγμα προς την Υδραία, σωληνωτό έργο που μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη κάθε χρόνο να απαιτείται έργο κλεισίματος και καταστροφής χωμάτινου φράγματος στην Υδραία (το οποίο έτσι και αλλιώς κατασκευάζεται κάθε χρόνο στα όρια της νομιμότητας και απαιτεί πολλά χρήματα).

Ακόμη η σχολική στέγη (νέο 2ο Γυμνάσιο), έργο της ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του έργου ύδρευσης της Αριδαίας, αρδευτικά δίκτυα, αγροτική οδοποιία, έξοδος προς Βορρά μέσω βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου Αριδαίας – Αρχάγγελος- Αξιούπολη- Εύζωνοι, βελτίωση της πρόσβασης της Αλμωπίας προς το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν και κατασκευή υποδομών επέκτασης του προς τα κάτω (με κατασκευή μικρών τελεφερίκ), σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Πόζαρ, αντιπλημμυρικά έργα με την διευθέτηση χειμάρρων, διεκδίκηση συμπληρωματικών έργων του φράγματος της Καλής με την κατασκευή υποδομών συγκράτησης επιφανειακών νερών στην Αλμωπία, παραποτάμια περιοχή Αριδαίας και διαμόρφωση εισόδου και εξόδου από την πόλη κ.α. 

Κρίθηκε απαραίτητος ο συνεχής συντονισμός για την επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιάζονται στην πρόοδο αυτής της διαδικασίας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *