Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με ανταποκριτές ξένου τύπου σε θέματα τουρισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με ανταποκριτές ξένου τύπου σε θέματα προώθησης αγροτικών προϊόντων και τουρισμού γενικότερα. 

Οι δημοσιογράφοι από τη Σουηδία και, συγκεκριμένα, ο εκδότης κ. Niklas Werner και η συντακτική του ομάδα, υπεύθυνοι του «BUTIKSTRENDER», του μεγαλύτερου περιοδικού γαστρονομίας της Σουηδίας και όχι μόνο, επισκέφθηκαν την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο της ολιγοήμερης περιοδείας στην Π.Κ.Μ. Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κρυστάλλης και Νίνα Ορφανίδου καθώς επίσης ο κ. Δημήτρης Καρούσης, υπεύθυνος του hellogreece.gr που ειδικεύεται στην προώθηση εκλεκτών προϊόντων από όλη την Ελλάδα και τουριστικών περιοχών παράλληλα. Η φιλοξενία των δημοσιογράφων ξένου τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου αποτελεί μία από τις βασικές δράσεις στην προσπάθεια τουριστικής προβολής της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους στα Λουτρά Λουτρακίου, όπου συζήτησε μαζί τους για θέματα τουρισμού και για την προσπάθεια που γίνεται για συνολική ανάδειξη των ελκυστικών τουριστικών προορισμών της Π.Ε. Πέλλας. Ταυτόχρονα, ανέφερε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής ως τη βάση ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και μίλησε για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Π.Κ.Μ. που στηρίζεται στην ενίσχυση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και στον τουρισμό – πολιτισμό. 

Ο κ. Θεοδωρίδης προσκάλεσε τον κ. Werner και όλους τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν ξανά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ώστε να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που παράγουν και εξάγουν τα εκλεκτά προϊόντα της Πελλαίας γης σε ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Η σημαντική αγορά των Σκανδιναβικών Χωρών δίνει μεγάλα περιθώρια για ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, απόλαυσαν τα ιαματικά λουτρά και γεύτηκαν τοπικές γεύσεις, ενώ, δεσμεύτηκαν να έρθουν στην Πέλλα και, με μεγαλύτερη άνεση χρόνου να επισκεφθούν και τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής μας.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης προσέφερε στους φιλοξενούμενους ένα βιβλίο και ένα λεύκωμα του Μέγα Αλέξανδρου καθώς επίσης τοπικά προϊόντα αντιπροσωπευτικά του αγροδιατροφικού πλούτου της Πέλλας. 

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε για τη συνάντηση και αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία τέτοιων δράσεων στο Contra Channel.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *