Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο Μέρκελ–Ολάντ στον Τσίπρα: ''Έλα με τεχνική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής''

Την “συμβουλή” να προσέλθει στην Σύνοδο Κορυφής με έτοιμη τεχνική συμφωνία – με πρόταση δηλαδή που θα έχει πρώτα συμφωνηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ – έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρασουά Ολάντ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τους Financial Times

Οι δύο ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας υπενθύμισαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στην αυριανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις τεχνικού χαρακτήρα, γιαυτό θα πρέπει να παρουσιάσει μία έτοιμη και προεγκεκριμμένη εγκεκριμένη από τους Θεσμούς πρόταση.

"Ολάντ και Μέρκελ μετέφεραν τελεσίγραφο στον Τσίπρα" γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ως απάντηση στην ελληνική πρόταση που τους παρουσίασε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, του επισήμαναν ότι μόνο αν ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις και υπάρξει συμφωνία από σήμερα - η οποία θα εγκριθεί από το Eurogroup - θα μπορούσε να συζητηθεί το ζήτημα του χρέους και μια τρίτη διάσωση στη Σύνοδο Κορυφής, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει θετικά και μια αναδιάρθρωση του χρέους.



news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *