Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η δοκιμή της πρώτης ατομικής βόμβας (Σαν σήμερα 16/7)

1945Σ’ ένα ερημικό οροπέδιο του Νέου Μεξικού, οι Αμερικανοί δοκιμάζουν με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο ατομική βόμβα με το κωδικό όνομα
«Αγία Τριάδα».

1969Εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο «Απόλλων 11», με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς και με προορισμό τη Σελήνη.

1998πέθανε, σε ηλικία 97 ετών, η ποιήτρια Ζωή Καρέλλη, που είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ποιήτριες του 20ού. Η Χρυσούλα Αργυριάδου, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, αναγορεύτηκε το 1981 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 16/7
1952 - Ο Αμερικανός μουσικός, ντράμερ των The PoliceStewart Copeland(Stewart Armstrong Copeland) γεννήθηκε στην Alexandria της Virginia. Το 1977 όταν ο Copeland διέλυσε το progressive rock γκρουπ Curved Air, μαζί με τουςSting και τον κιθαρίστα Henry Padovani, δημιούργησαν τους Police. Έχει κερδίσει μαζί τους έξι βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame τον Μάρτιο του 2003. Με την διάλυση του συγκροτήματος το 1984 συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Klark KentAnimal Logic,Oysterhead κ.α.

1963 -  Στα Western Studios οι The Beach Boys ηχογραφούν ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, το “Catch a Wave“. Θα είναι μέρος του άλμπουμ τους “Surfer Girl“, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

1966 - Οι The Lovin’ Spoonful κυκλοφορούν το τραγούδι “Summer In The City“. Ήταν μέρος του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος “Hums of the Lovin’ Spoonful” και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 στις 13 Αυγούστου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Songs of All Time“, βρίσκεται στην 393η θέση.

Αθλητισμός 16/7


16/7/2006Πεθαίνει, σε νοσοκομείο της Λάρνακας από την καρδιά του, ο Κύπριος δημοσιογράφος Γιώργος Παρασκευάς, επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος, δημιουργός της ιστοσελίδας www.beto.gr και www.betonet.gr, ο οποίος υπερηφανευόταν ότι ζει από το στοίχημα. Συνεργάτης της εφημερίδας “Φίλαθλος”, είχε το προσωνύμιο “γκουρού του στοιχήματος”.

16/7/2004Συλλαμβάνεται σε κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη Μιχαήλ Μισούνοφ για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, τις οποίες κατασκεύαζε μαζί με συνεργάτες του, μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος που υπέκλεπε προσωπικά δεδομένα πελατών ξενοδοχειακής μονάδας των Σκοπίων

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *