Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (Σαν σήμερα 10/8)

1913: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που θέτει τέλος στον Β' Βαλκανικό Πόλεμο.

1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ΣΤ' υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1999: ένας αλεξιπτωτιστής σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης άλματος της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο Σινούκ στην Πάχη Μεγάρων. Κατά την πτώση μπλέχτηκαν οι θόλοι των αλεξιπτώτων των δύο ανδρών με αποτέλεσμα να πέσουν με ταχύτητα στο έδαφος.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 10/8
1909 Ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έκανε τις κιθάρες Fender γνωστές σε ολόκληρο το πλανήτη, ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender (Clarence Leonidas Fender 1909-1991) γεννήθηκε στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Διάσημα μοντέλα Fender τα "Telecaster", "Stratocaster" κ.α. Μαζί με τον εφευρέτη του ηλεκτρικού ήχου Les Paul, θεωρούνται δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μουσικών οργάνων τον 20ο αιώνα.

1943 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ronnie Spector (Veronica Yvette Bennett) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο γυναικείο συγκρότημα The Ronettes και μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60. Το 2007 το όνομα της, μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Phil Spector από το 1968 έως το 1974 και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Be My Baby", "Baby I Love You" κ.α.
Αθλητισμός 10/8
1932Ιδρύεται στο Βίγκο της Ισπανίας η Θέλτα
1947Ο Ουίλιαμ Όντομ (William Odom) ολοκληρώνει στο Σικάγο την πτήση του γύρω από τον κόσμο. Χρειάστηκε 73 ώρες και 5 λεπτά.
1954Ο τζόκεϊ Sir Gordon Richards ανακοινώνει την αποχώρησή του μετά από 21.843 νίκες στην 34χρονη καριέρα του
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *