Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τα πρώτα διεθνή καλλιστεία (Σαν σήμερα 14/8)

1908 Τα πρώτα διεθνή καλλιστεία διεξάγονται στον ιππόδρομο του Φολκστόουν στην Αγγλία.

1909 Ξεσπά η επανάσταση στο Γουδί, που οργάνωσε ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος». Τη διακυβέρνηση της χώρας καλείται να αναλάβει ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

1976 Εκδηλώνεται στην Κύπρο ο δεύτερος «Αττίλας», με την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στη σημερινή γραμμή αντιπαράθεσης, μετά τον «τορπιλισμό» από τους Τούρκους των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ελλάδα αποσύρει τις δυνάμεις της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 14/8
1941 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Crosby (David Van Cortlandt Crosby) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Παράλληλα με την σόλο καριέρα του, σχημάτισε τα συγκροτήματα The Byrds , Crosby, Stills & Nash και CPR . Έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία λόγω της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά.

Αθλητισμός 14/8
1893Η Γαλλία εκδίδει τα πρώτα διπλώματα οδήγησης μετά από υποχρεωτικές εξετάσεις
1932Ολοκληρώνονται οι 10οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες, η διεξαγωγή των οποίων απειλήθηκε από το κραχ του 1929 στην Wall Street και οι οποίοι συμπυκνώθηκαν σε 16 ημέρες (30/7-14/8). Καταγράφονται οι υψηλές παροχές στον Τύπο αλλά η περιορισμένη συμμετοχή (1.331 αθλητές και 127 αθλήτριες από 37 χώρες) λόγω απόστασης. Ακόμη, καταγράφονται η αυτόματη χρονομέτρηση και η απονομή μεταλλίων μέσα στο στάδιο
1936Οι ΗΠΑ ανακηρύσσονται νικήτριες της πρώτης διοργάνωσης μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες όταν κερδίζουν τον Καναδά με 19-8


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *